Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fundaţia Comunitară Banatul Montan lansează un sondaj de opinie pe baza căruia să fie întocmită o listă a celor mai importante proiecte pentru comunitate. Sub genericul „Votăm și susținem împreună un proiect major pentru Reșița“, fundaţia invită cetăţenii să completeze un scurt sondaj prin care pot să îşi exprime votul referitor la proiectele prioritare care ar trebui implementate!

Temele propuse sunt în legătură cu mobilitatea urbană și infrastructura de transport, educația, sănătatea sau îmbunătățirea serviciilor publice. Sondajul poate fi completat accesând linkul: http://sondaje.crperesearch.ro/index.php/279257?lang=ro.

„Prin acest sondaj, precizează Emanuela Budimir, manager de proiect, Fundația Comunitară Banatul Montan (FCBM) își propune să lanseze și un nou mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să fie cât mai clar definite chiar de către comunitate, iar prioritizarea investițiilor să fie în funcție de nevoile reale ale orașului. Proiectele care vor ieși în topul listei, după voturile cetățenilor, vor fi discutate cu administrațiile locale, vor fi susținute și argumentate“.

Reșițenii își pot exprima părerea printr-un vot online, acordând calificative între 1 și 5 (1 = deloc prioritar, 5 = prioritate maximă) celor nouă proiecte din listă, dar pot oferi un calificativ și referitor la cât de mulțumiți sunt de felul în care tratează Primăria Reșița acea temă, adică 1 = deloc mulțumit(ă), 5 = foarte mulțumit(ă). Sondajul este lansat și în București (Sector 1), Timișoara, Buzău și Râmnicu Vâlcea, parte a unui proiect derulat de Centrul Român de Politici Europene în parteneriat cu aceste fundaţii comunitare, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este de susținere a cetățenilor în procesele de decizie de la nivel local, prin îmbunătățirea capacității acestora de a se implica în consultări publice, a iniția petiții adresare autorității publice și a acționa și reacționa în promovarea unor investiții necesare sau servicii publice de calitate.

JCS-A.G.