Caraş-Severin, Romania

MUNTELE MIC – După nenumărate piedici, procese şi scandaluri mediatice, cruciada omului de afaceri Romeo Dunca începe să dea primele semne de izbândă.

Este binecunoscută saga timişoreanului pe Muntele Mic. Avize refuzate sau contre cu primăriile din zonă sunt doar câteva dintre „gardurile“ pe care a trebuit să le sară. A amenajat cel mai modern domeniu schiabil din Caraş-Severin, în momentul de faţă. Turiştii au percutat repede la schimbare şi, weekend de weekend, mii de oameni iau cu asalt micuţa staţiune. Şi asta nu e tot, uşor-uşor încep să apară şi alţi investitori în zonă. Se spune că omul sfinţeşte locul. Tenacitatea lui Dunca începe să fie luată ca exemplu şi de alţii. Cei care l-au ajutat să monteze telescaunul, fraţii Halip, au văzut o bună oportunitate de investiţie pe Muntele Mic. Au cumpărat cabana Dor de Munte şi restaurantul La Căldare. Cabana va fi amenajată la un standard de 4 stele, iar restaurantul deja este funcţional şi oferă servicii şi produse de cea mai bună calitate. Investiţia lor trece de două milioane de euro. Pe lângă confortul sporit al turiştilor, impozitul aferent investiţiei şi taxa de închiriere parţială a parcării de pe platou vor aduce Primăriei Turnu Ruieni peste 40.000 de euro anual.

„Asta înseamnă dezvoltare serioasă pe orizontală a unei zone . Iar acest lucru se datorează curajului pe care noi l-am avut făcând infrastructura de schi. Iar pentru acest lucru suntem zilnic înjuraţi, bârfiţi şi boicotaţi în tot ce vrem să facem. Nu contează că 10 oameni răi si fără viziune ne înjură, când unul serios prinde curaj şi face lucruri serioase, pe bani mulţi. Aceste lucruri rămân şi vor conta atunci când cei sătui de bârfe și scandaluri vor cântări rezultatele. Şi atunci, chiar dacă aceştia nu vor avea puterea de a ne mulțumi în faţă, ceea ce am făcut noi va conta! Din 1 iulie, odată cu deschiderea sezonului bike 2020, vă aşteptăm la Dor de Munte. 4 stele, SPA, piscină şi condiţii civilizate e ceea ce doi frați harnici şi curajoși vă oferă. Le doresc succes şi le mulţumesc pentru încrederea în şansa Muntelui Mic de a oferi condiţii civilizate turiștilor.“, declară Romeo Dunca.

Faţa actuală a Muntelui Mic este rodul a ani întregi de muncă, nervi şi bani consumaţi. Totul s-a făcut pe etape. La început cu un telescaun performant, apoi cu pârtia şi amenajarea ei. Mai departe închirieri de echipamente noi, apoi terasă, panorama, toalete civilizate aproape de pârtie. Terasa de jos şi ratracul Snowlicious şi, nu în ultimul rând, posibilitatea pentru cei mai cu dare de mână de a schia pe Nedeea. „Avem un site de informare cu tot ce cuprinde şi canalele de informare ale celor mai tari stațiuni de schi din Alpi! Informații complete şi 6 camere video live de maximă rezoluție vor face ca informarea turistului sa fie la standarde occidentale. Ţigănia de pe platou şi primarul cu viziune de Evul Mediu din păcate nu depind de noi“, mai spune Dunca.

Din paragina ce-a domnit odată pe Muntele Mic începe să crească o staţiune. Una adevărată, cu tot ce trebuie pentru a face din acest loc o destinaţie cu adevărat atractivă pentru iubitorii de înălţimi, zăpadă şi sporturi de iarnă. Şi asta se întâmplă într-o Românie cu legi întortocheate, cu oameni obtuzi care mereu găsesc modalităţi de a băga beţe-n roate oricui are altă viziune decât ei. O Românie care, după 30 de ani de democraţie, încă nu ştie în ce direcţie se îndreaptă şi care încă are funcţionari al căror scop principal nu este dezvoltarea şi bunăstarea comunităţii. Dar din această ceaţă densă a incompetenţei şi a răutăţii, curajul şi tenacitatea lui Dunca încep să se ridice, să crească şi să meargă până la capătul cursei. O cursă grea şi plină de capcane, dar Dunca este obişnuit cu greutăţile încă din 2005, când cucerea dunele de nisip ale Africii, la ghidonul motocicletei cu care a încheiat raliul Dakar.

JCS-Flavius Militaru

Adaugă comentariu