Primii pași greșiți făcuți de CSM Reșița! Alexa: Nu meritam să câștigăm! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a remizat sâmbătă, 23 octombrie, scor 1-1, în partida de pe teren propriu, împotriva formației CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în etapa a IX-a a Ligii 3, Seria a VII-a!

Echipa antrenată de Dan Alexa a deschis repede scorul, încă din minutul 6, când Mediop a înscris din careu, după o centrare din corner a lui Drăghiceanu. Oaspeții au egalat în partea secundă a meciului prin Aerts Sean Patrick, în minutul 57, din lovitură de la 11 metri. Până la finalul jocului Reșița a mai avut ocazii imense prin Mediop și Munteanu, dar aceștia n-au luat cele mai bune soluții în fața porții. De asemenea, în minutul 86 Reșiței i-a fost refuzat un penalty clar, în momentul în care Mediop a fost tras de tricou în careu de către un fundaș al oaspeților. S-a încheiat 1-1, însă rosso-nerii rămân lideri la finalul turului de campionat, cu prima șansă la baraj. CSM Reșița are acumulate, după 9 meciuri, 25 de puncte.

„Când ratezi asemenea ocazii rarisime, nu meriți să câștigi. Nu poți scăpa singur cu portarul de mai multe ori și să ratezi. Pur și simplu, noi ne-am bătut joc de acest meci. În acest joc am avut foarte multe situații de 1 la 1 cu portarul advers, am și driblat portarul, am avut mingea, poarta era goală și tot am ratat. Este foarte greu de vorbit după un asemenea joc. Ce pot să spun decât că-mi felicit jucătorii pentru atitudine, doar că nu putem rata asemenea ocazii. Cred că dacă ne-am fi dus la nouă puncte avans am fi închis acest campionat și eram asigurați de baraj. Ar fi fost o distanța prea mare între noi și celelalte echipe. Sunt dezamăgit de tratarea ocaziilor de către jucătorii mei. Am avut poarta goală și nu am introdus mingea, deoarece am preferat să mai râdem o dată de fundașii lor. Aceste lucruri nu se pot ierta și sunt dezamăgit. Clar am fost echipa mai bună. Pandurii dintr-o ocazie și jumătate ne-a egalat și astfel s-a scris istoria meciului”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

La rândul său, antrenorul Călin Cojocaru de la Pandurii a spus: „A fost un meci echilibrat, cu ocazii de-o parte și de alta. A fost un meci plăcut pentru spectatori și consider că rezultatul este echitabil. Sunt mulțumit după aspectul jocului de rezultat. Acesta este fotbalul, dacă n-ai nervi și o atitudine agresivă, n-ai cum să câștigi. Nu vreau să comentez arbitrajul, doar spun că nu s-a ridicat la nivelul jocului. Obiectivul nostru este la fel ca și cel al Reșiței, vrem să promovăm. Reșița și Pandurii sunt două branduri ale fotbalului românesc și ambele vor să revină la cel mai înalt nivel”.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Sergiu Rimovecz, Cătălin Ion, Ștefan Bărboianu, Valentin Munteanu, Ionuț Cioinac, Ion Vasluian, Amir Jorza, Marian Drăghiceanu, Ndiaye Mediop și Gakou Aboubacar. Rezerve: Zimmermann, Ciubotaru, Sima, Fota, Cristea, Breșneni, Matiș, Avram și Cristodulo.

Pandurii Târgu Jiu: Cătălin Iovicin, Alberto Suently, Eric De Las Heras, Sean Aerts Patrick, Cătălin Afrim, Marian Savu, Alfred Boateng, Edward Obeng, Andrei Trusescu, Jorges de Almeida Gomes și Ovidiu Rașoveanu. Rezerve: Oprița, Petre, Moldovan, Georgescu, Vrutal, Lupuleț, Habet, Cojocaru și Peia.

În etapa a X-a, rosso-nerii vor juca din nou acasă, pe data de 29 octombrie, de la ora 15:00, cu CS Armata Aurul Brad.

JCS-Ștefan Moraru