Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – FC Progresul Ezeriș a câștigat vineri, 7 octombrie, cu scorul de 1-0, partida cu CS Gilortul Târgu Cărbunești, în etapa a VII-a a Ligii 3, Seria a VII-a! Ezerișul a spart „gheața” ș a obținut astfel prima victorie din campionat, chiar în fața liderului!

Singurul gol al partidei a fost înscris de Rotariu, iar oaspeții au irosit un penalty la ultima fază a meciului, când portarul Birăescu a ghicit colțul unde avea să fie trimisă mingea. După această etapă, Progresul nu mai este „lanterna roșie” a seriei și a urcat până pe locul 8, fiind în clasament peste CSO Retezatul Hațeg și Armata Aurul Brad.

„Băieții au dat dovadă de atitudine, iar munca întotdeauna va fi răsplătită. Am suferit mult la acest meci, am fost salvați în minutul 94 de Birăescu, dar este bine că am câștigat. De acum trebuie să ținem capul sus și să muncim și mai mult. Obiectivul rămâne același, să adunăm puncte de la meci la meci. Totuși, ne mai trebuie câțiva jucători cu experiență și acest lucru trebuie să dea de gândit conducerii. Muncim în fiecare zi și chiar dacă la acest meci jocul nostru a lăsat de dorit, importante au fost cele trei puncte. Avem nevoie de puncte ca de aer și se spune că echipele mari câștigă cu 1-0 și 2-0. Portarul Birăescu este îngerul nostru păzitor, este căpitanul echipei și cred că împreună cu ceilalți vom face o echipă din ce în ce mai bună. Studiez adversarii noaptea, deoarece în Italia ni se spunea mereu să citim jocul. Sunt atent la jocul adversarilor, pentru că trebuie să găsesc mereu partea lor slabă”, a declarat antrenorul școlit de italieni la Coverciano, Mircea Manu.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Dumitru, Zamfir, Popescu, Mărgan, Cărăușu, Careba, Călin, Derbac, Rotariu și Popa. Rezerve: Varga, Bot, Turău, Constantin, Crețu, Lungu I., Lungu S. și Gață.

Următorul joc pentru cărășeni va fi vineri, 14 octombrie, de la ora 15:00, în deplasare, cu CS Armata Aurul Brad.

JCS-Ștefan Moraru