Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Este vorba despre 11 aparate de zbor ce aparţin companiei Becker Aviation şi care vor ateriza, decola şi staţiona la Caransebeş două săptămâni. Banii din contract merg la Consiliul Judeţean, în contul datoriei pe care SC Aeroportul o are la forul decizional judeţean!

Practic, este primul contract încheiat de când aeroportul a fost autorizat pentru funcţionare. Becker Aviation este firma internaţională care a câştigat pe teritoriul României licitaţia pentru tratamentul antirabic la vulpi. Avioanele care vor opera pentru partea de vest, sud-vest, centru şi nord-vestul ţării staţionează la Caransebeş, de pe pista aeroportului de aici decolând spre zonele unde se fac tratamentele.

„Azi au sosit primele şase, joi sosesc încă cinci. În total vor fi 11. Piloţii sunt cazaţi în Caransebeş. Ideea este că dacă acest aeroport se dezvoltă, toată zona are de câştigat. Este primul contract încheiat de noi de când am fost autorizaţi, iar banii vor merge la Consiliul Judeţean în contul datoriei pe care o avem de achitat. Să sperăm că vor fi cât mai multe astfel de contracte şi că lucrurile vor merge în direcţia bună“, ne-a spus Gabriel Olariu, omul de afaceri care a făcut toate demersurile pentru ca aeroportul să fie funcţional.

JCS-Nina Curiţa