REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean promovează intens proiectul prin care cetăţenii urbei pot schimba zonele din jurul blocurilor în care locuiesc, pe banii municipalităţii!
Edilul a subliniat: „Încurajez reșițenii cu spirit civic și ONG-urile locale să aplice la programul de mini-granturi «Încredere în Reșița». Programul este demarat de Primăria Reșița și oferă finanțări de la bugetul local pentru activități sportive, culturale (festivaluri, evenimente) și spații de expoziție sau intervenții urbane de modernizare a unor zone subutilizate, prin crearea de spații pentru petrecerea timpului liber, spații pentru tineri și evenimente comunitare“.
Primarul îi invită pe reşiţeni să regăsească detaliile proiectului pe pagina de web a municipalităţii: http://www.primariaresita.ro.
„Încredere în Reşiţa“ este un proiect recent al Primăriei Reşiţa, prin care grupuri de iniţiativă locală formate din minimum trei persoane pot fi sprijinite financiar în vederea dezvoltării unei mici afaceri sau pentru a demara o activitate. 150.000 lei este suma totală pusă la dispoziţie de municipalitate pentru acest proiect la care pot aplica grupuri de iniţiativă fără personalitate juridică, dar şi organizaţii neguvernamentale. O primă condiţie este că grupurile de iniţiativă locală trebuie să fie formate din minimum trei persoane, din care unul dintre membri trebuie să-şi asume rolul de reprezentant şi de responsabil legal, în numele grupului.
Tipurile de proiecte care pot fi acceptate sunt legate de viaţa urbană şi de antreprenoriat. La prima categorie se încadrează activităţile sportive şi spaţiile dedicate acestora, activităţile culturale şi anume festivaluri sau evenimente, spaţii de expoziţie, intervenții urbane pentru valorificarea râului Bârzava sau a unor spații în prezent subutilizate, spații pentru petrecerea timpului liber, spații pentru tineri, evenimente comunitare.
În ceea ce priveşte antreprenoriatul, sunt acceptate proiectele care vizează programe pentru dezvoltarea și promovarea afacerilor mici, susținerea vânzătorilor locali (aplicații pentru a facilita legătura între ei și cumpărători), programe pentru dezvoltarea zonelor defavorizate prin antreprenoriat, inițiative de dezvoltare a turismului în zonă prin promovarea și valorificarea patrimoniului local, dar şi programe de antreprenoriat pentru tineri.
O altă condiţie impusă este aceea ca toate activitățile propuse prin proiecte să se desfășoare în municipiul Reșița, precum și în localitățile aparținătoare. Data limită de depunere a proiectelor este vineri, 7 august, orele 15:00. Pentru cei interesaţi, mai multe detalii se pot obține la numărul de telefon 0355/429868.
JCS-A.M./N.M.