Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cele 14 contestații făcute de deținătorii de clădiri lăsate în paragină, supraimpozitate de municipalitate, au fost respinse!

Este vorba despre cele șase contestații făcute de Coda Serv, trei de Comaliment, două de către Telekom și câte una înaintată de Turist Semenic, Universal SRL și Exe. Printre ele, clădiri binecunoscute ale urbei, precum Hotelurile Semenic și Bistra, Magazinul Universal, Complexul Intim sau cele două clădiri în care au funcționat oficii poștale. Impozitele tuturor au fost majorate cu 500%, cu excepția clădirii deținută de Exe SRL, impozitată cu doar 300%.

În opinia primarului Ioan Popa, asemenea demersuri reprezintă tertipuri avocățești prin care proprietarii încearcă să împiedice supraimpozitarea clădirilor. „E o procedură pe care sunt obligați s-o facă, dacă vor să conteste în instanță decizia noastră. Dacă le-am dat termenul să pună clădirile la punct și nu l-au respectat, n-au nicio șansă să câștige. N-au avut sorți de izbândă în anii precedenți, nu vor avea nici acum. Dacă nu vor să pună clădirile la punct, atunci să plătească impozitul majorat”, a spus primarul în ședința de consiliu local.

Popa însă le-a pus în vedere proprietarilor că se pot întoarce la impozite normale dacă își reabilitează sau modernizează clădirile. Deocamdată însă, consilierii locali au votat majorarea impozitelor, lăsându-le proprietarilor doar… plângerile.

JCS-Ionel Ivașcu