Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În urmă cu ceva timp, relatam despre sesizarea depusă la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva primarului comunei Forotic, Alexandru Sporea. Petiţia, cu opt puncte, făcea referire la contractele încheiate de Primăria Forotic în ceea ce priveşte lucrările care s-au executat în această comună!

În urma verificărilor făcute de de către DNA, apoi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, şi în cele din urmă, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, plângerea a fost clasată, primarul scăpând de toate acuzaţiile care i-au fost aduse.

„Plângerea a fost clasată! Îmi continui munca și progresul în același ritm, voi fi la fel de imparțial și voi rămâne alături de oameni pentru problemele comunei, atât timp cât voi fi primarul comunei Forotic. Vă reamintesc că am făcut acest pas pentru oameni, susținut de oameni și voi lucra pentru comunitate, nu pentru «găști politice și interese personale»! În urmă cu câteva luni, o persoană anonimă a înaintat o petiție prin care a sesizat fapte ilegale sau de natură penală împotrivă activității mele de când sunt primarul comunei Forotic. (…) Am pus la dispoziție în copie toate documentele solicitate pentru efectuarea controlului și verificarea amănunțită de către organele fiecărei instituții abilitate pentru control. Sesizarea a fost clasată împreună cu toate cele opt puncte supuse verificării, nereieșind aspecte de natură penală“, a precizat Alexandru Sporea.

Mai mult, primarul e pregătit pentru toate plângerile de care urmează să mai aibă parte şi îşi continuă munca spre dezamăgirea tuturor celor „care consideră că le aparțin primăria, biserica, poșta, căminul cultural, dispensarul și au fost abonați la bugetul local.“

JCS-Nicoleta Moraru