REȘIȚA – Nu prin eficiența cu care-și fac treaba, ci prin tărăgănarea lucrărilor pe care nu le pot duce. Ioan Popa enumeră aici blocul din Mociur, centrul multifuncțional din Luncă, Blocul Fetelor, blocul 20 de pe Bd. Republicii sau unitățile de învățământ aflate în reabilitare!
La blocul din Mociur, Termoconstruct a abandonat lucrarea, însă salvarea poate veni din partea ICO Brașov, firmă cu care Termoconstruct a venit ca garant și care și-a arătat disponibilitatea de a continua lucrarea. La centrul multifuncțional, situația e destul de critică în exprimarea primarului, din cauza divergențelor între proiectant și constructor, legate de unele profile laminate de 300 mm care ar trebui aplicate pe clădire. Divergențe din cauza cărora anveloparea clădirii bate pasul pe loc.
La Blocul Fetelor s-au făcut câteva intervenții și au fost reorganizate spațiile interioare, dar se lucrează bine pe partea exterioară. La blocul 20 de pe Bd. Republicii se lucrează încet după ce primul constructor a dat faliment. S-a relicitat și a venit o firmă din București cu un garant din Oradea. Bucureștenii însă au dispărut, iar cei din Oradea au promis că se vor apuca de lucru cu 30 de muncitori. „Cam toate aceste proiecte sunt ieșite din primul termen, dar li s-au acordat prelungiri!”, afirmă primarul Reșiței.
În privința școlilor, sunt foarte mari șansele ca elevii de la Școala nr. 2 să înceapă anul școlar în locația făcută boboc. Însă la școlile nr. 6, 7, 8 și 9 și la câteva grădinițe primăria pune presiune pe constructori ca să finalizeze lucrările. E însă greu de crezut că vor termina până la începerea școlii. Reabilitarea unităților de învățământ presupune însă și o serie de cheltuieli neeligibile. Asta deoarece intervențiile au fost realizate pe proiecte de eficiență energetică, care nu includ lucrări în zona împrejmuitoare a școlilor.
„De aceea avem sume consistente de acoperit din bugetul propriu. Pentru Gimnazială 7 trebuie să punem 4,9 milioane de lei, 1,9 milioane de lei la Gimnazială 8, la Gimnazială 9 trebuie 2 milioane de lei, la Gimnazială 6 punem 270.000 de lei și 1,5 milioane de lei la Grădinița Palatul Fermecat. La asta se adaugă 3,7 milioane de lei pe care-i punem la blocul 27 de pe Bd. Republicii!”, a arătat Ioan Popa, dând asigurări că nicio școală sau grădiniță nu este în pericol de a nu se realiza.
JCS-Ionel Ivașcu