Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Întrucât ceilalţi primari de pe Valea Caraşului au alte priorităţi, Alexandru Sporea nu vrea să renunţe la gaz, de aceea se aliază cu comuna Doclin şi un partener privat!

Decizia sa este de neclintit, fiindcă în urma discuţiilor de zilele trecute de la Consiliul Judeţean, unde a avut loc o întâlnire cu toţi primarii din judeţ pe tema gazului, nu s-a ajuns la un numitor comun: „Am reluat discuţia de la şedinţa precedentă despre magistrala care urmează să ajungă la Jupa şi cum am putea fiecare primar să aducem gazul în comuna noastră. În zona Oraviţa am mai avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu un proiectant, dar ne-am întâlnit de vreo două ori şi noi, doar primarii. Am fost primarii de la Forotic, Doclin, Ticvaniu Mare, Grădinari şi Vărădia. În urma discuţiilor, noi, cei cinci primari n-am ajuns la un numitor comun, de aceea nici nu s-a format acea Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.). Prin urmare, eu am decis că cea mai bună soluţie şi mai rapidă pentru comuna Forotic ar fi să fac o asociere doar cu comuna Doclin şi, eventual, să găsim un partener privat, să fie o asociaţie sau un A.D.I. privat Forotic – Doclin, pentru a reuşi să aducem magistrala de la Bocşa, fiindcă e mult mai aproape de noi“.

Edilul consideră că momentul este oportun şi nu trebuie pierdut din moment ce vor fi fonduri: „Probabil, ceilalţi colegi au alte priorităţi, nu se pot ocupa egal, şi noi avem multe priorităţi în comună, dar pe lângă apă, canalizare şi drum, trebuie să avem şi gaz, a explicat Alexandru Sporea. Având în vedere că o să fie fonduri, trebuie să profităm acum şi de gaz“.

Edilul a mai adăugat că urmează să aibă o întâlnire cu primarul de la Doclin şi un posibil colaborator privat pentru a pune la punct detaliile.

JCS-Alexandra Gorghiu