Caraş-Severin, Romania

ANINA – Anina are buget pentru investiţii, dar stă cu străzile sparte… Războiul între Primăria Anina şi AquaCaraş continuă în curţile de judecată, în timp ce locuitorii oraşului trag mai departe ponoasele.

Primarul Gheorghe Românu este deja exasperat de situaţia care pare fără sfârşit. Locuitorii Aninei îl trag la răspundere, deşi Primăria are mâinile legate în această speţă. Noroaiele şi străzile sparte continuă să facă parte din peisajul urban al fostului oraş minier. Întreaga lucrare a fost din nou scoasă la licitaţie şi trebuie reluată de la 0.

„Consider că AquaCaraş este direct vinovată pentru starea de fapt. Firma care făcea lucrarea înainte să dea faliment apucase să bage deja 9 km de conductă. AquaCaraş avea diriginte de şantier aici. De ce nu i-au oprit după 500 de metri dacă au văzut că nu se lucrează cum trebuie şi i-au lăsat să bage 9 km pentru ca pe urmă să declare lucrarea neconformă şi să nu facă recepţia? Este efectiv bătaie de joc ce-au făcut aici. Locuitorii trag ponoasele şi mă acuză pe mine. Ne judecăm cu ei pentru că nu mai puteam tolera această situaţie. Acum au scos din nou la licitaţie lucrarea şi totul trebuie reluat de la început. Noi nu putem interveni pentru reabilitarea străzilor şi trotuarelor până nu se finalizează totul şi stăm cu oraşul spart de atâţia ani. Ca la noi, la nimeni!“, conchide Românu.

În altă ordine de idei, primarul Aninei anunţă că pentru prima dată de când este la cârma oraşului a reuşit să treacă dintr-un an în altul fără datorii, putând astfel să aloce întregul buget pe 2020 pentru investiţii. Printre acestea se numără şi finalizarea drumului Anina-Brădet şi renovarea şcolii gimnaziale Celnic, care vor fi gata în această primăvară. De asemenea, acum câteva zile a fost preluată, prin donaţie, construcţia de la fosta fabrică de cherestea, cu teren în suprafaţă de 7000 m2, unde autorităţile locale vor să construiască un bazin de înot.

JCS-Flavius Militaru