Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După numirea sa ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, l-am întrebat pe Daniel Surdu cum va mai sprijini primarii din Caraş-Severin, dat fiind că funcția sa nu mai este în cadrul Ministerului Dezvoltării. Acesta a subliniat că „un lucru este cert, o să sprijin primarii, indiferent de poziția pe care o ocup“!

Filiala PNL din județ are un nou secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, începând cu data de 5 septembrie 2024. După trei ani de activitate ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Daniel Surdu este desemnat să preia un rol esențial într-un domeniu considerat „mai sensibil“.

Surdu a subliniat că experiența acumulată la Ministerul Dezvoltării îl pregătește pentru noua provocare: „Din experiența ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării am acumulat cunoștințele necesare pentru a prelua acest nou post, care, în teorie, este mai sensibil.“

El a adăugat că schimbarea de funcții s-a realizat în colaborare cu Eduard Mititelu, fostul secretar de stat la Ministerul Cercetării, care va prelua acum funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Practic, au făcut schimb de posturi.

Surdu a evidențiat importanța simplificării și digitalizării serviciilor publice, mai ales în sprijinul administrațiilor locale din Banatul de Munte. „Împreună putem îmbunătăți întreaga administrație publică prin inovații noi în digitalizare și prin simplificarea serviciilor către cetățeni.”, a declarat liberalul, arătându-și angajamentul față de implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Întrebat despre cea mai importantă realizare de la Ministerul Dezvoltării, Daniel Surdu a menționat că are multe realizări însă nu ar putea să le ierarhizeze, dar a dat exemplu îndeplinirea cerințelor Organizației Națiunilor Unite legate de locuințele pentru cetățenii de etnie romă. În ceea ce privește planurile pentru noua sa funcție, el a fost mai precaut: „Nu am cum să știu concret, e ceva nou pentru mine, e prea devreme să mă pronunț. Însă, un lucru e cert, e important să ajutăm primarii din orice poziție.”

Daniel Surdu a încheiat prin a sublinia că nu are niciun regret în urma activității sale la Ministerul Dezvoltării, afirmând că toate cerințele au fost duse la bun sfârșit în mandatul său.

JCS-Denis Dutca

Adaugă comentariu