Caraş-Severin, Romania

TURNU RUIENI – După ce marţi, primarul Maralescu declarase că ne va oferi miercuri un punct de vedere oficial şi în cunoştinţă de cauză, referitor la sechestrul pus de Romeo Dunca, edilul nu a mai fost de găsit!

Am încercat, cum era şi firesc, să obţinem un punct de vedere al primarului. Spun al primarului şi nu al Primăriei, pentru că se pare că la Turnu Ruieni, în Primărie, nu ştie stânga ce face dreapta. Notificarea trimisă de executorul Sorin Matei a ajuns la instituţia în cauză şi secretara spune că a predat-o juristului. Aici se rupe firul, pentru că juristul George Ilcu a luat la cunoştinţă de această notificare abia marţi, după ce executorul instaurase sechestrul pe Dusterul Primăriei. De asemenea, viceprimarul comunei, Gheorghe Rădoi, ne-a declarat că nu ştia nici el de această notificare, deşi consideră că ar fi trebuit informat de existenţa ei.

Dacă aş fi vreun bun detectiv, aş bănui că secretara a dat-o direct primarului şi acesta a ales să țină secretul doar pentru el. Dar nu sunt detectiv. Dacă aş fi vreun observator al fenomenelor paranormale, aş fi tentat să cred că notificarea s-a teleportat de pe biroul secretarei într-o dimensiune paralelă şi că nici Maralescu n-a mai apucat s-o vadă. Dar nici observator de fenomene ciudate nu sunt.

Şi atunci pot să trag o singură concluzie. Anume că în Primăria Turnu Ruieni domneşte haosul. O mişcare browniană a angajaţilor (26 la număr) care se mişcă fără direcţie în interiorul clădirii făcând… numai ei ştiu ce.

În scandalul cu Dunca, nu mă pronunţ cine are dreptate. Nu sunt în măsură şi deja a făcut-o instanţa judecătorească. Dar văzând harababura din Primărie şi aspectul comunei, aş paria că predicţiile lui Dunca, şi anume că e pe cale să câştige mai multe procese în care va avea mult mai mulţi bani de recuperat, se vor adeveri. Nu de alta, dar primarul spunea marţi că habar n-are de sechestru şi să-l sun miercuri (adică în 12 februarie), să apuce să se documenteze, apoi nu a mai răspuns la telefon sau SMS (nici nu i-am scris atât de des!). Vicele se declară în conflict deschis cu primarul, împotriva căruia chiar a intentat un proces, secretara are amintiri din altă dimensiune, în care probabil o fi înmânat notificarea juristului etc.

Dar nu sunt toate rele la Turnu Ruieni! Dacă mergeţi cumva acolo, pe lângă străzile sparte, neasfaltate, rigolele superbe (probabil rămase aşa de pe vremea lui Gheorghiu Dej) şi alte minunăţii, vă recomand să mergeţi la clădirea Primăriei. De o parte veţi avea şcoala ponosită şi de cealaltă Primăria renovată. Pozele de mai jos fac cât 1000 de cuvinte. Somn uşor, Turnu Ruieni... şi vise plăcute, că realitatea e cenuşie.

JCS-Flavius Militaru