Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aproape 60 de mii de lei, atât a cheltuit municipalitatea reșițeană pentru a da un suflu nou cabinetelor stomatologice din diferite unități de învățământ, care au trecut printr-un amplu proces de reamenajare și dotare cu aparatura necesară. Iar zilele acestea, o echipă condusă de viceprimarul Adrian Dacica, viceprimarul municipiului Reșița, a participat la inaugurarea obiectivelor care au beneficiat de fonduri.

Numeroase discuții au fost purtate în ultima perioadă între responsabili din domeniul sănătății și administrația locală reșițeană pentru reactivarea, reamenajarea și dotarea cabinetelor de profil din incintele unităților de învățământ, iar rezultatele încep să fie vizibile.

Primăria Reșița a investit, prin Direcția de Asistență Socială, în dotarea cabinetelor medicale din incintele unităților de învățământ. La începutul acestei săptămâni, o echipă din cadrul Primăriei, împreună cu viceprimarul Adrian Dacica, a continuat acest demers prin inaugurarea cabinetelor stomatologice din următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială nr. 1, Colegiul Național «Traian Lalescu», Colegiul Național «Mircea Eliade» și Universitatea «Eftimie Murgu». Cabinetele din aceste școli deservesc toți elevii și studenții care își desfășoară activitatea școlară în municipiul Reșița. Valoarea totală a investiției este de 58.835,04 lei. De asemenea, administrația locală are în vedere, în perioada imediat următoare, înființarea și dotarea unui cabinet școlar în cadrul Liceului Diaconovici Tietz“, se arată într-un comunicat remis redacției.

Potrivit documentului, municipalitatea reșițeană face eforturi pentru a susține acordarea gratuită a serviciilor medicale pentru elevi și studenți. În anul 2016, pentru toate cabinetele medicale școlare, a fost cheltuită o sumă de 22.785,52 lei din bugetul local, la care s-a adăugat una de 61.087 lei, venită prin transfer de la Ministerul Sănătății. Trebuie precizat că și acum, pe perioada vacanței, elevii și studenții pot beneficia de consultații gratuite, activitatea medicală desfășurându-se în cabinete chiar și acum.