Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Suma de 420.685 lei, bugetată acum doi ani, pentru cumpărarea a două imobile pe strada Fântânilor va fi deblocată. Şi asta deoarece noul proiect de amenajare a pistelor de biciclete va fi demarat pe cealaltă parte a Bârzavei!

În toamna anului 2020, aleşii locali aprobau achiziţionarea a două imobile amplasate în curtea fostei societăţi Prescom, pentru a extinde obiectivul de utilitate publică „Amenajare promenadă şi piste de biciclete pe ambele maluri ale râului Bârzava, municipiul Reşiţa“. Preţul pentru cele două imobile stabilit la acea vreme de un evaluator autorizat a fost de 64.635 euro pentru prima construcţie, în suprafaţă de 569 mp şi respectiv de 21.219 euro pentru cea de-a doua, cu o suprafaţă de 283 mp. După transferul de proprietate, cele două clădiri urmau să fie demolate.

De atunci şi până acum, lucrurile s-au mai schimbat şi după mai multe analize făcute de administraţia locală, iată că zilele trecute, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Reşiţa, s-a decis ca cele două imobile proprietate privată extratabulară a familiei Armaşu să nu mai fie achiziţionate. Potrivit raportului de specialitate al Direcţiei de Patrimoniu, în strategia de dezvoltare au intervenit unele modificări. Mai exact, se are în vedere un nou proiect, tot de amenajare de piste de biciclete şi promenadă, dar pe cealaltă parte a Bârzavei, ceea ce a dus la concluzia că nu mai este necesară şi oportună cumpărarea celor două construcţii. Astfel, vechea HCL de acum doi ani a fost revocată, iar suma de 420.685 lei blocată pentru această investiţie va fi utilizată spre alt proiect al administraţiei locale.

JCS-Nicoleta Moraru