Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Reşiţa s-a derulat, vineri, sub cupola palatului administrativ, prima de acest gen în care viceprimarul Ioan Crina şi-a asumat atribuţiile de primar al urbei.

Subiectele de pe ordinea de zi au pus pe tapet problema arzătoare a gestionării deşeurilor, aruncată acum în cârca fiecărei comunităţi locale, au trecut printr-o nouă rectificare bugetară şi au adus câteva ajustări ale patrimoniului în materie de Pieţe.  „Spuneam că nu facem politică aici în consiliul local, a amintit viceprimarul Ioan Crina. Dar până în 2012 politicul, trebuie să recunoaştem, s-a amestecat foarte mult, mai ales în societăţile care erau în subordinea consiliului local: Prescom, CET, Pieţe. Cei de la Pieţe au declarat insolvenţa, noi am reuşit s-o scoatem efectiv din această stare. Acum este cu datoriile la zi, în afară de consiliul local. Şi atunci am hotărât să preluăm noi halele, cele două corpuri din Centru, în domeniul public – pentru că nu era normal ca o societate comercială să deţină piaţa centrală – şi să plătim, cum plăteam şi până acum, ratele şi dobânzile la creditul respectiv, urmând să i le dăm în administrare contra cost. Cred că efectiv dobânda se va acoperi lejer din ce vom încasa noi, ca şi consiliu local, de la Pieţe, şi asta este şi metodologia normală de gestiona asemenea obiective“.

4 Comments

    • …am vrut sa zic,orasul!Dar si la nivel de judet…e jale si durere!Un judet penal,asta am ajuns!

  1. Bravo, tov. Crina, recunosti ca politicul s-a bagat la societatile CL, era si” normal’, nu?Dar nu cumva si PSD-ul si matale personal, ati facut listele cu angajatii care sa NU fie disponibilizati de la CET 2010?Cei cu buletin de Calnic si carnet de partid PSD,au ramas, ceilalti, „la revedere”,strecurandu-se printre cei ramasi si ceva pnl-isti prieteni si slugarnici!Desigur ca au ramas si oameni meseriasi, care duc greul acum la Termoserv(nu mai e Termosclav fiindca a plecat stapanul!)Si nu uita, tov. Crina, ca si tu personal, ai raspuns, in diferite comisii, de respectivele societati, inclusiv de CET, asa ca, esti , cu DOUA mandate de consilier, dintre care unul si de viceprimar,PARTAS la aceasta situatie!

  2. Cred ca este o decizie buna sa preluati piata cu conditia sa umblati si pe la angajatii de acolo plus sa rezolvati si problema cu ociko unde se platesc abonamente plus taxa pe masa in afara de abonamemt .Nu prea este in regula nici cu conducerea de la Piete SA

Adaugă comentariu