Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiar şi aşa, numărul celor care beneficiază de subvenţii pentru căldură a scăzut faţă de iarna trecută.

Şi în acest sezon rece, municipalitatea reşiţeană a respectat regulile la capitolul ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, lemne sau combustibili petroliere. Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reşiţa, până în ultima zi a anului 2015, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016, a fost aprobată acordarea a 1.267 de ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei, pentru tot atâtea familii şi persoane singure din municipiu.

Cei mai mulţi dintre reşiţenii pe care i-a ajutat Primăria cu bani pentru plata facturilor (1.140 de familii şi persoane singure) au folosit, pentru încălzirea locuinţei, gazele naturale. Din ceilalţi, 64 şi-au asigurat căldura necesară folosind energie electrică, iar 63 – lemne.

Spre deosebire de sezonul rece noiembrie 2014 – martie 2015, a scăzut numărul solicitărilor de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, aferent iernii pe care o traversăm. Astfel, până în 31 decembrie 2014, au fost înregistrate şi aprobate 1.562 de cereri pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, 94 pentru energie electrică și 81 pentru lemne. Ajutoarele sunt subvenționate din bugetul de stat și sunt acordate prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin, după cum ne informează municipalitatea.

Nu putem să nu amintim faptul că, înaintea iernii precedente, autorităţile reşiţene au ajutat peste 700 de familii şi persoane singure, foste abonate ale CET, să-şi achiziţioneze şi să-şi monteze centrale termice. De asemenea, trebuie precizat faptul că familiile şi persoanele singure cu venituri mici pot cere acordarea ajutorului pentru încălzire pe toată durata sezonului rece, putând beneficia de subvenţie doar pentru perioada rămasă din iarnă.