Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea deschide astăzi înscrierea în cursa pentru parcările de domiciliu, etapă ce va fi urmată de organizarea unei licitaţii publice!

Este vorba despre parcările noi şi cele rămase neocupate sau pentru care vechii beneficiari nu şi-au mai plătit taxa, din zona Microraioanelor I, II, III, IV, din cartierul Govândari, precum şi din alte zone ale Reşiţei (Cartier Moroasa, P-ţa 1 Decembrie 1918, Poliţie spre Peco, Poliţie spre Centru, P-ţa Reşiţa-Sud, str. Libertăţii, str. Independenţei, str. Romanilor, Cartier Valea Domanului).

Cei interesaţi se pot adresa până în ultima zi a lunii Compartimentului Parcări cu Plată, din cadrul Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipalităţii (Blocul 800, etajul 3, camera 3.310). Şi nu trebuie omis faptul că în urma licitaţiei, nu de puţine ori, strigarea şi supralicitarea dintre vecini s-a oprit în jurul a 4.000 de lei pe locul de parcare. Chiar şi aşa, faptul că un loc rămâne liber, nu înseamnă că el poate fi ocupat.

„Posesorii autovehiculelor care utilizează parcarea de reședință și nu achită taxa de parcare aferentă vor fi sancționați contravențional cu amendă de la 200 la 500 lei“, avertizează municipalitatea, invocând o hotărâre de consiliu local în acest sens.

JCS-A.M.

1 Comment

  1. cel mai prost sistem de parcare din lume….oare nu stiti ca in orase unde locurile de parcare e deficitara, cel mai bun sistem de parcare e acela de „parking sharing”…adica primul venit, primul servit…am ajuns cu sistemul nostru de ev mediu ca dintr-o parcare de peste 30 de locuri, sa fie ocupate 5, …iar unul care vine in vizita pentru o zi, trebuie sa parcheze in boscheti….rahat de gandire. Chiar ma gandesc sa-l dau in judecata pe primar si consiliul locat pentru discriminare…eu venind din alta localitate la parinti acasa, nu pot parca pe spatiul public…daca vrea primarul sa mentina acest sistem comunist de parcare, sa asigure (aloce) un procent de 10-20% din locurile de parcare pentru cei care sunt in trecere sau in vizite la prieteni/parinti.

Adaugă comentariu