Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – O spune chiar primarul comunei, Iancu Panduru, după ce administraţia locală a fost una din locaţiile vizate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, într-un caz de fraudă cu facturi fictive.

După cum ştiţi, miercuri au fost efectuate percheziţii în mai multe judeţe din ţară, dar şi în Caraş-Severin, mai exact la Mehadia, vizată fiind Primăria. Primarul comunei, Iancu Panduru, ne-a declarat că poliţiştii au venit să verifice o achiziţie făcută de UAT Mehadia în 2010. „Noi nu avem calitate de suspect sau inculpat. Organele de control cercetează firma SC COMPET INTERMED SRL, din Bolintin Vale, de la care noi am făcut o achiziţie în 2010. Am cumpărat, conform procedurilor legale, furtune, racorduri şi hidranţi de la ei. Valoarea achiziţiei a fost în jur de 50.000 lei. Toată marfa a fost recepţionată. Avem toate documentele de recepţie, avem ieşiri pe ce s-a folosit şi ce a mai rămas este inventariat şi se află în depozitul Primăriei. Nu lipseşte nimic, în cazul nostru nu este vorba de nimic fictiv. Am oferit organelor de control toate documentele solicitate, nu avem nimic de ascuns. Cred ca termenul percheziţie este unul prea dur în acest caz, pentru că oamenii imediat ne etichetează drept suspecţi. Precizez că nu este cazul de aşa ceva în cazul Primăriei Mehadia“, declară Iancu Panduru.

Reamintim că ancheta vizează o fraudă de peste 2 milioane de euro, prin eliberări de facturi fictive către diverse unităţi administrativ-teritoriale, instituţii de invăţământ şi alte instituţii. Unele facturi au fost eliberate şi încasate fără ca marfa respectivă să ajungă vreodată în patrimoniul instituţiei respective iar în alte cazuri mărfurile au fost supraevaluate, neexistând nici referate de necesitate care să justifice achiziţia.

JCS-Flavius Militaru

Adaugă comentariu