Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Subiectul anvelopării blocurilor a iscat valuri de nemulţumiri din partea unor reşiţeni, pentru că Primăria suportă cheltuielile pentru unii, în vreme ce alţii au dus povara singuri. Oamenii vorbesc despre dublarea preţului apartamentului, prin cheltuielile pe care ei le-au suportat pentru izolare, acoperiş şi subsol și consideră că nu e firesc ca Primăria să bage mâna în banii de impozite pentru a acoperi aceste cheltuieli doar pentru unii.

Fără nicio tentă de politizare, de a da vina pe un Guvern sau altul, unii reşiţeni s-au declarat nemulţumiţi. Totul a pornit de la subiectul sărăciei din judeţ, de la faptul că avem peste 3.000 de şomeri, 80.000 de pensionari la doar 50.000 de salariaţi, ceea ce a generat discuţii serioase pe CAON.ro. În vreme ce unii reşiţeni comentau că singurele lucruri care se fac la Reşiţa vizează fărbuirea blocurilor şi reintroducerea tramvaiului, deşi populaţia scade, alţii spuneau că tocmai aceste activităţi ar genera locuri de muncă.

Acuzaţiile au curs şi de o parte, şi de cealaltă, însă, într-un final, unul dintre cititori a tras concluzia: „Nu susțin izolarea unor blocuri pe banii noștri, ai tuturor. Eu mi-am izolat din banii mei blocul, din banii noştri facem acoperişul şi tot din banii noştri va trebui să facem beciul şi cine ştie câte vor mai urma după. Deja a costat cât încă un apartament! Iar din impozitul nostru unii primesc toate acestea de-a gata. Nu-i drept! Da, susţin reintroducerea tramvaiului. Dacă nu pentru altceva, măcar pentru curăţenia aerului din localitate. Este ceva rău în asta? Până mai ieri ziceam că nu, azi zic că da: faptul că se aruncă banii pe tramvaie turceşti. Dar măcar linia să se facă calitativ, apoi poate odată cu o guvernare mai puţin spăgară vom avea şi tramvaie“, concluziona cititorul nostru.

Cu titlu exemplificativ, municipalitatea reşiţeană semna, împreună cu ADR Vest, contractul de finanţare pentru reabilitarea termică a unui imobil cu 36 de apartamente, pentru care bugetul este de 12,49 de milioane de lei, din care 6,86 de milioane de lei sunt bani europeni nerambursabili. Aceste cifre au generat alt val de nemulţumiri, în contextul în care doar jumătate din bani sunt europeni, restul urmând să fie contribuţia oraşului. Aşa, oamenii s-au revoltat pe CAON.ro, că „fraieri suntem că mai plătim impozitele fără să vedem unde se duc banii“, amintindu-şi că, la început de mandat, primarul le-a promis infrastructură, drumuri şi chiar parcări subterane…

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Eu unul nu sunt interesat să mă încurc cu primarul și primăria cu fondurile lui peste o adevărată cutie a Pandorei.A venit în persoana primarul la începutul verii pe Republicii 20 sa prosteasca lumea cu idei de genul eu vă fac anveloparea,acoperișurile,zugrăveli,ascensorul și alte bazaconii.Persomal sunt unul din oponenții idei de a mă încurca cu primăria.Si cu ce firme că meseriași că au rămas numai ciurucuri.Iau banii și rămâi cu lucrarea începută,curata acoperișul până la beton și îl fac .cum și când au chef,te ploua de sus până la parter și dacă le bati obrazul ii doare in cot zicând că primăria ia angajat iar fraierii care plătesc trebuie sa înghițea toate rahaturile primăriei și a firmelor cu ghertoii habarniști.O soluție a dat-o ,vorba vine,un inginer lingău pe langa primar,că sa punem o folie peste betonul gol sa nu pătrundă apa prin planșee.Deci vă dați seama asemenea specimene de ingineri inculți vor sa ne lăsăm blocurile pe mana lor,și tot același nesimțit zicea că nu are nimic daca mai ploua prin acoperiș,mai dam iar un ban peste doi ani și ilai cârpesc firmele cu incompetenți,bătaie de joc din start.A-ti uitat scandalul cu cele două blocuri din Centru in 2016?Deci eu unul am spus un Nu hotărât jepcarilor de la primărie mai bine îmi rezolv singur problemele nu vreau sa apelez la statul asta mafiot nu am nevoie de serviciile lui care emana otrăvuri letale pentru cetățeni.

Adaugă comentariu