Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – 20 de veterani de război sau văduve ale acestora care trăiesc în Caransebeş vor primi din partea administrației locale lemne de foc și în această iarnă.

Decizia a fost luată în ultima ședință a legislativului local, unde aleșii au aprobat asigurarea gratuită a unei cantități de trei metri cubi pentru fiecare dintre veterani, conform Legii 44/1994. Singura condiție impusă acestora a fost aceea de a prezenta legitimație de veteran de război emisă de Ministerul Apărării Naționale, Asociația Națională a Veteranilor de Război, pentru anul 2014.

Veteranii își pot depune cererile la sediul Primăriei, îi așteptăm pe cei care cu fiecare an rămân tot mai puțini pentru a-i recompensa așa cum se cuvine pentru că au luptat și au avut de suferit în cel de-al doilea Război Mondial”, a spus primarul Marcel Vela în plenul Consiliului Local. Odată cererile depuse, lemnele de foc, ce provin din pădurea Caransebeșului, vor fi duse acasă la veterani și văduvele acestora de angajații Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare din cadrul municipalității.

La ora actuală, Asociația Veteranilor de Război din Caransebeș mai numără în jur de 200 de membri, față de cei 2.800 de la înființare.

Lidia Almăjanu