Caraş-Severin, Romania

ANINA – Îngrijorate de evoluţia alarmantă a pandemiei de coronavirus, autorităţile locale au dat luni o hotărâre prin care impun cetăţenilor un set de măsuri speciale!

Deşi în ultimele 24 de ore Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin nu a mai raportat nici un caz nou de infectare şi nici un deces, numărul total al cazurilor rămânând la 290, se pare că cele trei persoane confirmate la Anina, din cartierul Brădet, au pus oficialităţile pe jar. Asta şi pentru că una din cele trei persoane confirmate pozitiv a decedat săptămâna trecută. Este vorba de un bărbat în vârstă de 89 de ani, decesul acestuia nefiind raportat încă de DSP CS care, împreună cu Poliţia Anina, a luat măsurile legale pentru izolarea membrilor celor două familii din care provin cei infectaţi.

În noul context, ţinând cont evoluţia SARS COV-2, precum şi în ceea ce priveşte situaţia persoanelor izolate sau aflate în carantină pe raza oraşului Anina, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a emis luni, 3 august 2020, o hotărâre prin care impune cetăţenilor măsuri speciale de protecţie în lupta împotriva răspândirii cu noul coronavirus.

Astfel, devine obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice, respectiv magazine, biserici, instituţii publice, mijloace de transport în comun şi în pieţe. Primăria şi-a redus programul de lucru cu publicul la trei ore/zi, între orele 10.00 – 13.00, la ghişeu fiind permis accesul unei singure persoane (o dată). Tot la trei ore/zi s-a redus programul de lucru cu publicul şi la Liceul Mathias Hammer, tot între orele 10.00 – 13.00. Terasele vor funcţiona doar între orele 8.00 – 23.00, administratorii firmelor şi personalul fiind direct răspunzători de respectarea legislaţiei în vigoare şi a măsurilor emise de autorităţile locale prin această hotărâre. De asemenea, deplasarea sau staţionarea cetăţenilor în grupuri mai mari de trei persoane este strict interzisă fără purtarea măştii de protecţie.

Autorităţile locale mai spun că medicii de familie îşi vor stabili propriul program de lucru cu publicul, iar angajaţii Primăriei vor face dezinfectări sistematice în spaţiile publice, ori de câte ori şi oricând situaţia va impune acest lucru. Hotărârea este semnată de primarul Gheorghe Românu, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Anina.

JCS-Alexandra Gorghiu