Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O firmă reşiţeană îşi clădeşte, pe Valea Ţerovei, un service şi un centru de logistică.

Este deja evident că administraţia locală reşiţeană a făcut reale eforturi pentru a atrage investitori în Zona Industrială Aglomerator-Valea Ţerovei, însă aceştia din urmă s-au tot lăsat aşteptaţi. Lucrurile au început să se mişte însă în ultima vreme, iar parcul oferă în sfârşit o altfel de veste bună, în sensul că a început ridicarea primei investiţii reşiţene, pe bani europeni.

„Cu bucurie am constatat că şi firmele din Reşiţa ştiu să investească, ne spune Vasile Paul, administratorul public al municipiului. În Parcul Industrial am văzut o investiţie privată făcută pe fonduri europene, a firmei Romcret, o firmă care, din punctul meu de vedere, este una foarte serioasă. Sperăm ca în perioada următoare să se extindă şi cei de la Autoliv şi cu braţele deschise aşteptăm orice investitor care doreşte să vină în Reşiţa. Parcul Industrial este pregătit, avem toate utilităţile: apă, canal, curent electric, gaz metan. Aşteptăm doar să vină investitorii“. Din autorizaţia de construire, emisă în vara anului trecut, firma îşi va deschide, în parcul industrial, un service şi un centru de logistică.

Administratorul public Vasile Paul a ţinut să sublinieze că administraţia locală a făcut eforturi pentru popularea Parcului Industrial de pe Valea Ţerovei şi că „şi domnul primar se zbate cât poate să mai aducă şi alţi investitori“.

Firma reşiţeană Romcret Servcom SRL activează în domeniul lucrărilor de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat, iar potrivit panoului informaţional montat la faţa locului am putut afla că service-ul care se va dezvolta în Parcul Industrial este unul cu profil auto. Proiectanţii sunt tot reşiţeni – SC Abraxas SRL –, iar constructorul este o firmă din Timişoara (SC Expert Montaj SRL). Tot de acolo aflăm că lucrările vor fi încheiate la sfârşitul lui aprilie 2020.