Prima competiție de powerlifting din 2020 a avut loc la Herculane - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În orașul Băile Herculane a avut loc Campionatul Național de Powerlifting, competiție care s-a desfășurat în sala de sport „Alexandru Duicu”!

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Concursul se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigat de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcul fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare. La competiție s-au prezentat 120 de sportivi, un număr record pentru un concurs de acest gen în România. Din cauza restricțiilor din acest an, perioada de pregătire a sportivilor nu a fost una dintre cele mai bune, comparativ cu anii anteriori.

„Atmosfera concursului a fost foarte bună, sportivii au fost bine pregătiți, având în vedere că în acest an, din cauza pandemiei, au fost probleme cu antrenamentele. Sportivii prezenți la competiție au dat dovadă de profesionalism și cred că au obținut rezultate pe măsură. Am luat toate măsurile pentru a împiedica răspândirea acestui virus. Eu la acest concurs am obținut o medalie de bronz la seniori și una de argint la masters 1. Acesta a fost ultimul meu an de masters 1, iar de anul viitor voi concura la masters 2 și sper să obțin rezultate mai bune”, a declarat Avram Rădoi, organizatorul concursului și președintele Asociației Powerlifting din Băile Herculane.

JCS-Ștefan Moraru