Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ediția a XIII-a a Campionatelor Naționale de înot Masters a avut loc în perioada 18-19 mai, la Complexul Municipal de Sport şi Sănătate „Ioan Schuster” din Reșița! Au participat 156 de înotători, de la 34 de cluburi din țară, care au fost împărțiți pe categorii de vârstă, competiția fiind organizată de federația de profil, cu sprijinul clubului Reșița 07!

„Întotdeauna particip cu mare bucurie la concursurile care au loc la Reșița. Sunt timișorean, dar Reșița mă atrage mai mult, mai ales că am foarte mulți prieteni aici. În afară de acest lucru, fiind antrenor de înot, am legături strânse cu micii sportivi reșițeni, respectiv timișoreni, care se întâlnesc de multe ori la concursuri oficiale și amicale. Sunt prezent la Reșița atunci când se organizează Campionatele Naționale și la această competiție, la Campionatul Național de înot masters am reprezentat categoria de vâstă 80-84 de ani. Am participat la această competiție de când s-a organizat prima dată, încă din 2007.”, ne-a declarat Gheorghe Suhalec, de la Clubul Sportiv Municipal Timișoara și președintele Clubului Sportiv Delfin Timișoara.

Una din marile campioanele ale României și prima înotătoare care a adus o medalie olimpică la înot țării noastre, Anca Pătrășcoiu, ne-a spus: „Particip de cel puțin zece ani la această competiție și cred că cel mai important eveniment național este această mișcare de masters. Este bine că există și că are continuitate. Sper că vom atrage și persoane noi, nu doar cei care participă an de an la această competiție. Ne dorim să atragem și alți înotători de performanță.

Arbitrul general al competiției, Marius Grigore, a precizat: „Competiția de masters are un vibe anume și de fiecare dată vin cu plăcere la acest gen de concursuri, deoarece este altă lume. Este greu de explicat ce înseamnă acest lucru. Sunt arbitru internațional, antrenor de sportivi care au participat la campionate mondiale și totuși vin de fiecare dată cu plăcere și ajut fenomenul masters. La acest gen de competiții este o combinație între plăcerea de a înota și cea de autodepășire a performanțelor anterioare. Nu este ușor ca la 80 de ani să faci sport. Ca arbitru nu este greu, deoarece avem o echipă foarte sufletistă. Echipa își face de fiecare dată treaba și îmi este foarte simplu să fiu în această postură.”

JCS-Ștefan Moraru