Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Posibilitatea creşterii debitelor principalelor cursuri de apă a colorat avertizarea în portocaliu.

La sfârşitul săptămânii trecute a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Prefectul Silviu Hurduzeu a insistat pe necesitatea de a stabili măsurile ce se impun ca urmare a cantităților mari de precipitații prognozate pentru perioada următoare.

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben ce vizează și județul Caraș-Severin, valabilă până marţi dimineaţă, cu posibilitatea de prelungire. Totodată, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de tip cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Caraș, Nera și bazinul superior al Timișului. Este vorba despre scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viitori rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice meniționate, cu depășiri ale cotelor de atenție și inundație.

Pentru râurile din bazinele hidrografice Bistra și Cerna, a fost emisă o avertizare de tip cod portocaliu. Prin umare, s-a dispus convocarea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență și instituirea serviciului de permanență la toate primăriile unităților administrativ-teritoriale din județ. De asemenea, prefectul județului Caraș-Severin a solicitat Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin să monitorizeze în permanență bazinele hidrografice. Până ieri la ora prânzului nu se înregistraseră probleme deosebite din cauza feneomenelor meteorologice cu excepţia a două sate din comuna Sicheviţa care aveau dificultăţi la alimentarea cu energie electrică.

FR

Adaugă comentariu