Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În acest an, pensionarii cărăşeni vor plăti mai mult pentru un bilet de tratament în staţiunile balneare din ţară. Casa Judeţeană de Pensii a anunţat că vor fi 19 serii, cu una mai mult faţă de 2023!

Recent, Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin a transmis că pentru anul 2024, pensionarii, asiguraţii sistemului public de pensii, persoanele asigurate pentru accidente de muncă și boli profesionale, precum și beneficiarii unor legi cu caracter reparatoriu, vor avea la dispoziţie 19 serii de tratament în staţiunile balneoclimaterice din ţară, cum ar fi Băile Herculane, Buziaş, Băile Felix, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Moneasa, Covasna sau Geoagiu Băi. Prima serie, cu aproximativ 50 de locuri, debutează în această lună, mai precis, pe data de 19 februarie.

Potrivit ultimelor date venite de la Casa Naţională de Pensii, preţul integral al biletelor de tratament aferente Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă SA (TBRCM) variază în funcţie de staţiune şi unitatea de cazare. Faţă de acum un an, când costul unui bilet de tratament se situa între 2.524 lei şi 2.652 lei, pentru 2024, pensionarii vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar.

Spre exemplu, pentru un hotel de două stele, preţul integral al unui bilet în staţiunile Bizuşa, Buziaş, Geoagiu, Moneasa, Nicolina, Pucioasa, Bala, Covasna sau Amara este de 2.824 lei. Pentru unităţile de cazare de trei stele în staţiunile 1 Mai, Sărata Monteoru, Lacu Sărat sau Olăneşti, preţul integral al unui bilet se ridică la 2.968 lei. Solicitările în vederea obţinerii biletelelor de tratament se pot depune în continuare la sediul Casei Judeţene de Pensii din strada Traian Lalescu nr.27, de luni până joi, între orele 8.30-14.00 şi vineri, în intervalul orar 8.30-12.00.

JCS-Nicoleta Moraru