Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Klaus Iohannis ajunge sâmbătă, 28 noiembrie, în Caraș-Severin, mai exact la Jupa, în cadrul unui eveniment organizat de Transgaz. Tot la Jupa va ajunge și premierul Ludovic Orban!

Pe agenda șefului statului figurează sâmbătă vizita din Caraș-Severin, una strict economică. Practic, sâmbătă se anunță oficial finalizarea coridorului BRUA în cadrul unul eveniment ce are loc la Stația de comprimare Gaze naturale de la Jupa.

Realizată în 11 luni, stația este una dintre cele mai moderne, se întinde pe o suprafață însemnată și este primul obiectiv finalizat în faza I a proiectului BRUA.

Pentru județul Caraș-Severin, gazoductul înseamnă trecerea conductei prin localitățile Băuțar (intravilan și extravilan), Marga (intravilan și extravilan), Zăvoi (extravilan), Oțelu Roșu (intravilan și extravilan), Glimboca (extravilan), Obreja (intravilan și extravilan), Caransebeș (extravilan), Constantin Daicoviciu (extravilan) și Sacu (extravilan). Proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene de 179,3 milioane de euro.

JCS-Nina Curița