Preşedintele Dunca nu a cerut schimbarea Alinei Stancovici! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Afirmaţia aparţine medicului Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Reșița, care a precizat că „lumea s-a agitat degeaba. Dl Dunca a fost interesat mai mult să analizăm situaţia financiară şi să luăm măsuri. În plus, dânsul este singurul care poate revoca managerul“!

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Reşiţa s-a reunit azi în prima şedinţă din acest an. O presupusă schimbare din funcţie a Alinei Stancovici, managerul SJU, la cererea preşedintelui Romeo Dunca, a fost pe buzele multora, inclusiv managerul aşteptându-se la aşa ceva. Doar că lucrurile au stat altfel.

„Consiliul de Administraţie s-a întrunit, am discutat multe subiecte. Foartă multă lume s-a aşteptat la revocarea managerului şi nu înţeleg de ce. Consiliul de Administraţie nu poate revoca managerul spitalului, singurul care poate face asta este chiar preşedintele Romeo Dunca pe baza unei propuneri a CA. Trebuie să fim corecţi şi să precizăm că domnul Dunca nu a cerut să schimbăm pe nimeni. Consiliul Judeţean a cerut să analizăm situaţia financiară a spitalului judeţean care, trebuie să recunoaştem, este una precară. Datoriile depăşesc 20 de milioane de lei şi se tot adâncesc. În ultimii ani, nu s-a remediat situaţia financiară, dimpotrivă facem ce facem şi pe zi ce trece ne afundăm în datorii, iar activitatea spitalului este în detrimentul pacienţilor. 90 la sută din datorii sunt cauzate de salarii. Trebuie restructurare masivă pentru că sunt mulţi care nu au ce căuta în organigrama spitalului“, ne-a precizat dr. Purea.

Preşedintele Consiliului de Administraţie ne-a spus că a fost analizată şi situaţia managerului, dar o analiză profundă se va face în perioada martie-aprilie: „Doamna Stancovici a condus spitalul timp de 4 luni în anul 2020 şi întreg anul 2021. Pentru 2021, vom face o analiză profundă în termenul legal 1 martie-29 aprilie. Am ţinut cont de lucrurile benefice, sunt multe lucruri bune făcute, de relaţiile bune de colaborare pe care le are. Am pus în balanţă totul, inclusiv faptul că manageriază unitatea sanitară în vremuri pandemice şi asta nu este uşor. Dar, dincolo de orice, noi vrem un manager pragmatic care să ia măsuri drastice împotriva opririi datoriilor, pentru că SJU se află în mlaştină. În plus, la nivel relaţional, doamna manager trebuie să înţeleagă că Romeo Dunca este preşedintele Consiliului Judeţean, este custodele spitalului judeţean şi este cel care a dat cei mai mulţi bani acestei instituţii, iar abordarea trebuie să se facă cu diplomaţie. Domnul Dunca a demonstrat că a sprijinit-o mereu“.

Au fost prezenţi toţi membrii Consiliului de Administraţie la ședință? Preşedintele acestui for ne-a mai spus că nu. „Şi aici am o dezamăgire. Dacă la şedinţe eram cel puţin 20, azi am fost 12. Au lipsit, din păcate, inclusiv consilierii judeţeni liberali şi asta nu este bine. Tuturor trebuie să ne pese de soarta spitalului, de la parlamentari la membrii CA“, ne-a mai declarat Paul Purea.

Întrebat despre şedinţa de la spital, preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, a precizat doar că cifrele vorbesc: „Eu am înaintat o adresă, am spus să se analizeze o situaţie care nu merge bine. Să găsească Consiliul de Administraţie şi cu managerul soluţiile cele mai bune pentru că aşa nu mai merge. În timpul mandatului meu am dat la spital 11,8 milioane de lei. Să se ocupe, să oprească datoriile, să îl ducă pe linia de plutire. Să se consilieze unii pe alţii şi să aibă rezultate, că aşa de vorbit, de arătat cu degetul se pricep toţi“.

JCS-Nina Curiţa