Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Decizia a fost luată de aleșii locali la propunerea primarului Felix Borcean, fondul de premiere aprobat fiind de peste 20 de mii de lei de la bugetul local!

Mai precis, 24.200 de lei pentru 42 de elevi care au participat la olimpiadele naționale școlare, împărțiți după cum urmează: un premiu I de 1.500 de lei, două premii III tot de 1.500 de lei, o mențiune de 700 de lei și 38 de premii de participare în valoare de 500 de lei de participant.

În plenul ședinței, primarul Felix Borcean a anunțat că urmează să fie premiați, printr-un proiect separat, și profesorii acestor elevi de la Colegiul Național „Traian Doda”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Liceul Tehnologic „Dacia” și Seminarul Teologic „Ioan Popasu”. Liberalul Cristian Dragomir, antrenor federal de atletism, a cerut să se premieze și medaliații la campionatele naționale și internaționale organizate de federațiile sportive, nu doar cei de la olimpiadele școlare.

„E altceva, facem separat pentru ei Gala Sportului. Pe de altă parte, trebuie să spun că unii profesori nu au niciun merit, dar nu poți să-i pedepsești pe ceilalți care merită. De exemplu, la sport, dle Dragomir, sunteți antrenor și unii profesori de sport beneficiază de munca dumneavoastră, știm cu toții că sportivii de performanță care participă la olimpiadele școlare, cei mai buni, cum e Lucian Ștefan, e clar că meritul nu e al celui care predă la clasa respectivă. La fel cum și la alte olimpiade, și de română și de matematică, nu este neapărat sută la sută sau măcar 50 la sută meritul celui de la clasă  dar asta e altă discuție!”, a punctat primarul Caransebeșului.

Mai mulți aleși locali, cadre didactice la cele patru licee amintite sau părinți ai unor elevi premiați, nu au votat proiectul de hotărâre, speriați de pățania antrenorului Dragomir, care s-a trezit cu plângeri la ANI și la Parchet după ce a votat darea în folosință gratuită a unui teren către Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, cu care avea o relație contractuală. Chiar și fără voturile acestora proiectul a trecut, astfel că cei 42 de elevi vor fi premiați în această vară.

JCS-R.M.

FOTO: Arhivă CAON