Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Sâmbătă, 26 noiembrie, în municipiul de pe Timiș și Sebeș se desfășoară o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, organizată de Primărie, Transal Urbis și RoRec.

„Nu-ți mai umple casa, frate, cu electrice stricate/Haide să le reciclăm, țară curată să avem”, este îndemnul organizatorilor pentru caransebeșenii care vor să scape de deșeurile electrice și electronice. Pentru acțiunea de sâmbătă, care se va desfășura între orele 10-16, Primăria Caransebeș, Transal Urbis și RoRec au pregătit mai multe centre de colectare, dar şi premii pentru cei care vor să protejeze mediul prin colectarea deșeurilor electrice.

„Îi așteptăm pe oameni la centrele de colectare de la Școala Generală nr. 8 din cartierul Cazărmii, Colegiul Național Traian Doda (în curte) și Liceul Decebal (în curte). Avem și premii frumoase: 3 tichete cadou în valoare de 10 lei pentru deșeuri tip frigidere și combine frigorifice complete, 2 tichete cadou în valoare de 10 lei pentru deșeuri tip mașini de spălat rufe și vase complete, automate și 1 tichet cadou în valoare de 10 lei pentru alte deșeuri electrice complete în greutate de minim 20 de kg. Tichetele se acordă exclusiv persoanelor fizice”, a precizat directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

Pentru ridicările de deșeuri de la domiciliu, organizatorii au pregătit și mai multe numere de telefon la care caransebeșenii pot suna: 0751/302119, 0356/434545 (număr cu tarif normal) și 0800/444800 (număr gratuit).