Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Sorin Grindeanu a lăsat vineri, timp de câteva ore, deoparte treburile Guvernului pentru a se revedea cu foștii colegi de la Colegiul Național Traian Doda, acolo unde a participat la aniversarea de 25 de ani de la terminarea liceului.

Periplul premierului în orașul natal a început însă la celălalt colegiu de prestigiu al Caransebeșului, „C.D.Loga”, alături de actualul președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu. Cei doi au fost colegi timp de 8 ani la „Loga” și alți 4 ani la „Doda”, iar vineri și-au adus aminte de primele momente în care au pășit într-o sală de clasă. Grindeanu a fost așteptat de conducerea de la „C.D.Loga” , de tatăl său, profesorul Nicolae Grindeanu, dar și de numeroși elevi din toate generațiile, cei mai curajoși dintre aceștia profitând de prezența și amabilitatea premierului pentru selfie-urile care, cu siguranță, vor face furori pe Facebook. Sorin Grindeanu le-a urat la rândul lor să-i calce pe urme, după care s-a îndreptat către Colegiul Național „Traian Doda”, pentru revederea cu foștii colegi și profesori din liceu.

„Pe unii dintre colegi i-am mai văzut, sunt în continuare în legătură directă cu ei, sunt oamenii cu care am împărțit cele mai frumoase momente, până la urmă, din viaţa unui om, anii de liceu. Mă bucur că au venit azi atât de mulți din fosta generație ’92, am fost și suntem o generație unită. Ceea ce a fost important la mine și la colegii mei a fost că am știut să ne simțim bine împreună dar și când a fost de învățat, am învățat. Am avut parte de profesori foarte buni și în gimnaziu și la liceu, am avut învățătoare foarte bună. Traian Doda este un liceu cu tradiție, un liceu care face cinste Carașului și Banatului, un liceu care a dat numeroase generații de excepție și sunt convins că va da în continuare astfel de generații, pentru că este o școală de top în această regiune”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a retrăit și el momentele frumoase din liceu, precizând totodată că la întâlnirea de 25 de ani nu contează funcțiile unuia sau altuia dintre colegi, ci prietenia care-i leagă de atâta vreme. „Am fost colegi din clasa I, am fost de dimineață la C.D.Loga, fostul Pedagogic, pentru că acolo am făcut împreună cu Sorin clasele I-VIII. Am vrut să-i fac o surpriză, să mergem în fostele noastre săli de clasă, au fost momente emoționante. Și aici, la Traian Doda, întâlnirea cu foștii colegi și profesori este la fel de încărcată de emoție. Au fost multe momente frumoase, îmi aduc aminte de orele de sport unde jucam baschet și fotbal, de reuniunile care se făceau după-amiaza cu muzică, sunt multe astfel de momente pe care le rememorez odată reintrat astăzi în acest liceu. Azi suntem aici doar Sorin, Silviu, Nicu, Vasile, Ovidiu și ceilalți colegi și colege, nu contează funcțiile noastre”, a spus și Hurduzeu.

O generație de excepție” a fost caracterizarea făcută de profesoara Ana Suru, diriginta lui Grindeanu și Hurduzeu, generației 92. „Copii foarte buni la învățătură, foarte disciplinați, cu mult bun simț. Același lucru îl pot spune și despre domnul premier, un elev foarte serios, așa cum este și acum. Era foarte bun la toate materiile, dar matematica îi plăcea în mod deosebit”, și-a adus aminte profesoara Suru, în timp ce profesorul de geografie Nicolae Borcean a spus: „Pot să spun că am așteptat cu foarte multă emoție această reîntâlnire cu generația 92 pentru că vă mărturisesc că am avut o relație absolut specială cu acești elevi deosebiți și nu trebuie să ne mirăm că au reușit în viață și au ajuns în posturi cheie, acolo unde sunt în momentul de față”.

Absolvenții din urmă cu 25 de ani s-au îndreptat apoi către amfiteatrul liceului unde au luat loc în bănci iar profesorii au strigat catalogul. Spre seară, Grindeanu și colegii săi s-au reîntâlnit la un restaurant din Caransebeș, unde a avut loc obișnuita petrecere privată care se organizează de fiecare generație de absolvenți.