Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru că se aşteaptă o participare masivă la petrecere, înscrierile încep de marţi.

Primăria Reşiţa organizează, în colaborare cu Liga Pensionarilor Caraş-Severin, petrecerea care a depăşit de ceva vreme cea de a zecea ediţie, aşa cum a precizat preşedintele organizaţiei, Dumitru Ursu.

„În premieră, în acest an, mai precis pe data de 20 decembrie (cu câteva zile mai devreme decât în ceilalţi ani) vom aştepta şi participanţi care provin din alte categorii profesionale. Mai exact, pe lângă membrii Ligii, vor veni şi cadre militare în rezervă şi retragere, spre exemplu, iar participarea va fi mare, iar eu estimez la vreo 400 de persoane. De aceea, cei care doresc să ni se alăture o pot face până sâmbătă, la sediul nostru de la Blocul 800, etajul trei“, a precizat Dumitru Ursu.

Cât despre activităţile pe care organizaţia le va desfăşura de acum înainte, Liga Pensionarilor din Caraş-Severin a pus, la finalul săptămânii trecute, bazele unei cooperări transfrontaliere. „O delegaţie de şapte persoane am fost prezenţi la Vârşeţ, unde am purtat discuţii pentru semnarea unui protocol cu o organizaţie similară sârbă, a persoanelor invalide de muncă. Există multe asemănări între procupările noastre şi ale dumnealor, iar o colaborare pentru derularea activităţilor în comun s-ar desfăşura făr’ă prea mult efort. Am făcut invitaţii partenerilor sârbi şi i-am fi aşteptat chiar la Revelionul pensionarilor. Vom derula, cu siguranţă, diferite acţiuni, unele şi cu caracter recreativ“, a mai precizat Ursu.