Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – O delegaţie a acestora a transmis Guvernului, prin intermediul reprezentantului său în judeţ, lista de revendicări!

Negociatorii sindicatelor din învăţământ din Bucureşti au avut, vineri, între orele 11 şi 13, susţinerea „color şi sonor“ oferită de personalul didactic şi auxiliar din învăţământul cărăşean, aflat în grevă. „Protestul a fost autorizat atât de către Primăria Reşiţei, cât şi de către cele două instituţii abilitate cu ordinea publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria. Sindicatul Dascălilor Cărăşeni a anunţat aproximativ 150 de persoane, presupunând prezenţa profesorilor şi a părinţilor care vor să ni se alăture.“, a declarat Carmen Rugină, preşedintele sindicatului, la debutul protestului.

O delegaţie a sindicaliştilor strânşi în faţa Palatului Administrativ a fost primită de prefectul Ioan Dragomir, în cadrul dialogului fiind abordate atât probleme punctuale, locale, cât şi cele generale ale învăţământului. Prefectul și-a exprimat susținerea pentru personalul din învățământ și i-a asigurat pe reprezentanții cadrelor didactice că îi sunt cunoscute problemele cu care se confruntă acestea. În ceea ce priveşte decontarea navetei cadrelor didactice din Caraş-Severin, prefectul a precizat că, în cele mai multe dintre localităţi, autorităţile publice au prevăzut în bugetele locale sumele pentru plata acestor cheltuieli. Aceasta, în urma notificării de către Prefectură a primăriilor din judeţ, ulterior alte întâlniri cu reprezentanții sindicatelor din învățământ.

Pe de altă parte, Dragomir i-a asigurat pe grevişti că va face demersurile necesare pentru ca solicitările lor să fie transmise factorilor decidenți, mărturisind că își dorește ca protestele să aibă în cel mai scurt timp o rezolvare favorabilă, astfel încât situația să revină la normal și să nu fie afectate examenele și evaluările naționale.

JCS-Walter Fleck