Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Matei Lupu a anunţat că va face controale, pentru a se asigura că drumarii cărăşeni sunt pregătiţi pentru zăpadă şi deszăpeziri.

Stadiul pregătirilor de iarnă a fost prezentat, zilele trecute, prefectului judeţului. A fost, de altfel, adoptat şi planul operativ de acţiune pentru acest sezon rece, pe reţeaua de drumuri naţionale, şefii celor două secţii de la Orşova şi Caransebeş vorbind concret de stocurile de materiale şi despre utilajele disponibile.

Ca o concluzie, Matei Lupu, prefectul judeţului, a explicat că, în linii mari, suntem pregătiţi pentru iarnă, însă urmează o serie de controale, pentru a se asigura că lucrurile stau bine şi-n realitate ca pe hârtie: „Nu-i pentru prima dată când fac, şi-n anii trecuţi am făcut acelaşi lucru. O să merg pe la bazele dânşilor şi nu numai la Drumurile Naţionale, ci şi la Drumurile Judeţene, cum am făcut şi anii trecuţi. O să verificăm stocurile, o să verificăm dacă maşinile sunt exact aşa cum ne-au fost raportate. Şi o să vedem dacă îndeplinesc toate condiţiile normale pentru a face deszăpezirea. Sunt lucrurile pe care le-am făcut şi anii trecuţi, le vom face şi acum, pentru că vrem chiar să nu fie o problemă cu zăpada şi cu deszăpezirea. După cum aţi văzut, nici anul trecut nu au fost probleme. Sigur că sunt anumite probleme punctuale, că se întâmplă pe munte să închidă drumuri. Dar se opreşte circulaţia, se bagă frezele şi se desface. În rest, pe drumurile celelalte nu am avut probleme deosebite – pot să spun treaba aceasta – şi sper să nu avem nici în continuare. Spun mai ales la Drumurile Naţionale, unde iarna trecută cel puţin, am avut drumurile 90% din perioadă la negru“.

A.M.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber