Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prezenţa secretarului de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ioan Sabo a depus joi jurământul la investitură.

„Sunt într-o situaţie puţin ingrată. Se predă ştafeta de la un prefect către altul. De domnul Ţunea mă leagă chiar şi o prietenie, pe lângă relaţiile profesionale. Trebuie să facem loc tinerei generaţii, pentru că societatea o doreşte şi viaţa o impune. Recomand noului prefect ca singurul stăpân în judeţul Caraş-Severin să fie legea şi să conducă serviciile publice deconcentrate aşa cum i-o cere legea şi sper să nu fie nevoie să se remarce ca preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Sarcina principală care stă în faţa domnului prefect este organizarea alegerilor locale. Este o problemă pentru judeţ, având în vedere evenimentele din ultima perioadă“, a precizat, pentru început, secretarul de stat Mihai Capră.

Invitat să ia cuvântul, fostul prefect Octavian Ţunea a ţinută să precizeze: „Astăzi are loc o mişcare politică firească, aproape de finalul unui ciclu electoral, care oricum s-ar fi produs în câteva luni. A fost o perioadă grea, marcată de tăieri de salarii, restructurări de personal, restricţii bugetare. Mi-am păstrat neutralitatea şi am vrut să se respecte legea. Probabil de aia s-a procedat cum s-a procedat. Regretul meu este că s-a întâmplat acuma, în Săptămâna Mare“.

În final, pregătit cu un discurs scris, Ioan Sabo, noul prefect, a ţinut să mulţumească pentru investitură. „Această decizie a reprezentat şi pentru mine o reală surpriză, însă ea reprezintă, totodată, o mare provocare din punct de vedere profesional. Întreaga mea carieră a fost în slujba Statului Român, din 1996 fiind angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin, unde am avut numeroase provocări, aceasta fiind cea mai mare de până acum. Consider că judeţul nostru dispune de resurse, atât materiale cât şi umane încă neexploatate la adevărata capacitate“, a declarat noul prefect care, la ieşirea din sală, a precizat că nu are în vedere schimbări la conducerea „deconcentratelor“.

„Deşi timpul este scurt, alegerile vor fi organizate aşa cum trebuie, pentru că vorbim de Instituţia prefectului, nu de domnul Ioan Sabo ca persoană. Există un subprefect, există un compartiment juridic, sunt structurile instituţiei, cele de siguranţă şi ordine publică, Biroul electoral organizează alegerile şi, sub acest aspect sunt convins că nu vom avea probleme. Guvernul nu are ce să-i reproşeze domnului Octavian Ţunea“, a mai amintit Mihai Capră.

Flavius Rotariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber