Prefectul le ridică mingea la fileu lui Borcean şi Cismăneanţu! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Instituţia Prefectului Caraş-Severin a trimis câte o adresă către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Caransebeş şi către Comitetul Local pentru situaţii de Urgenţă Bocşa, prin care arată că măsura de închidere a pieţelor din cele două oraşe nu are bază legală!

În adresa sus menţionată se arată că pieţele pot rămâne deschise, urmând să funcţioneze conform regulilor impuse de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare ulterioare. Astfel, administratorii pieţelor sunt obligaţi să marcheze vizibil zonele destinate accesului clienţilor şi să se asigure că aceştia păstrează distanţa de siguranţă de minimum 1,5 metri şi că producătorii şi comercianţii agricoli aplică măsurile de protecţie, respectiv să poarte mănuşi şi măşti. Acum… mingea e ridicată la fileul CLSU Caransebeş şi al CLSU Bocşa şi la primarii celor două oraşe, Felix Borcean şi Eugen Cismăneanţu.

„Nimeni nu zice că virusul acesta nenorocit e o bagatelă, că ar trebui să-l sfidăm, sau că ar trebui sau nu închise pieţele. Spun doar că e uşor să închizi micile afaceri, dar mare grijă să nu le închideţi de tot. Că n-am văzut anexat la această hotărâre nici un plan de măsuri menite să sprijine micii întreprinzători în aceste condiţii, ca să aibă posibilitatea de a reporni motoarele după trecerea crizei. E bine că supermarketurile rămân deschise. Acolo nici nu merge multă lume şi riscul răspândirii virusului e aproape inexistent. Nu-i așa, domnilor? Autorităţile centrale anunţau că se vor lua măsuri graduale şi în conformitate cu situaţia reală, aşa trebuie să facem şi noi. Lucrurile trebuie privite cu calm şi nu trebuie să luăm decizii drastice. Se poate ajunge şi la scenariul sistării tuturor activităţilor economice, dacă situaţia o cere. Dar aceste măsuri se iau împreună cu cele de susţinere şi ajutorare a agenţilor economici şi a populaţiei. Asta sună mai mult a măsură disperată, luată fără o analiză temeinică în prealabil. Nu aşa… închidem tot şi vedem noi pe urmă cum facem“, ne-a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu.

JCS-Nina Curiţa