Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cristian Gâfu face un apel la cărăşeni şi îi îndeamnă să respecte cu stricteţe măsurile de prevenţie a îmbolnăvirii cu Covid!

În contextul creşterii alarmante a numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2, prefectul judeţului a adresat un mesaj tuturor cărăşenilor.

„Cetăţeni ai judeţului Caraş-Severin, suntem într-un moment delicat şi riscăm ca sistemul medical să fie copleşit. Atât cei infectaţi cu noul coronavirus, cât şi bolnavii cronici nu vor mai avea loc în spitale! În acest moment suntem aproape de a ne reîntoarce la starea de urgenţă şi la măsurile pe care le-am avut în acea perioadă, anume să stăm în casă şi să ieşim afară doar limitat şi în baza declaraţiei pe proprie răspundere. Dacă vrem să evităm acest scenariu, purtaţi măşti! Nu vă adunaţi în grupuri şi respectaţi măsurile de distanţare fizică! Spălaţi-vă mâinile cât de des posibil şi aplicaţi cu stricteţe toate normele de igienă! Respectaţi aceste reguli acum, înainte de a fi prea târziu şi nu ne puneţi în situaţia de a institui măsuri forţate de izolare! Am încredere în raţiunea dumneavoastră şi sunt convins că împreună ne putem mobiliza şi putem aplica aceste reguli, pentru a nu ajunge la scenariul prezentat mai sus. Orice acţiune întreprindeţi, ţineţi cont că SARS CoV-2 ucide!“, a spus prefectul Gâfu într-un comunicat de presă.

În ultimele 24 de ore, alți 11 cărășeni au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, astfel că numărul total al celor infectați de la începutul pandemiei a ajuns în județul nostru la 182!

JCS- L.A.