Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar faptul că în statisticile naţionale Caraș-Severinul apare cu 23 de vindecaţi nu are nicio legătură cu judeţul nostru!

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Da, asta spune statistica Grupului de Comunicare Strategică, iar la Caraş-Severin cifrele par puţin dubioase, fapt observat de cititorii CAON şi asta pentru că în comunicatul aceluiaşi grup, în Caraş-Severin, ar fi 23 de externaţi şi vindecaţi. Dar acelaşi comunicat spune că în Caraş-Severin sunt 13 confirmaţi. Pentru a limita suspiciunile oamenilor vizavi de faptul că s-ar ascunde ceva, l-am întrebat pe prefectul judeţului care este situaţia reală.

„În judeţ sunt 13 confirmaţi pozitiv, din care cinci sunt deja vindecaţi, la ora actuală. Nu au fost niciodată 23 de vindecaţi şi externaţi, pentru că nu am avut 23 de infectaţi. Şi în acel grup de comunicare strategică lucrează oameni ce pot apăsa greşit tastele, oameni care au mult de lucru pentru că lucrează cu statistici. Deci, cifra 23 nu are legătură cu judeţul nostru, iar cărăşenii trebuie să înţeleagă şi să fie calmi. Nimeni nu ascunde nimic“, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

JCS-Nina Curiţa

Adaugă comentariu