Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un număr de 1.655 de familii de reşiţeni au depus, la autorităţile municipale, solicitări pentru acordarea subvenţiei pentru încălzire.

Prima lună considerată rece, octombrie, a adus cu ea 796 de dosare depuse la Primăria Reşiţa pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Răcirea vremii a adus, în luna noiembrie, alte 859 de cereri însoţite de actele doveditoare, dintre care 757 pentru gaz, 62 pentru energie electrică, iar 40 pentru lemne, paleţi şi cărbuni. În total, 1.655 de dosare provenind de la familii şi persoane singure care îndeplinesc condiţiile sărăciei…

„Menţionăm că subvenţiile pentru încălzire se acordă familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei, în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Cererile pot fi depuse şi în luna decembrie la ghişeele Direcţiei de Asistenţă Socială, la sediul situat pe str. Libertăţii nr. 18-22 (fosta poştă veche), cu menţiunea că subvenţiile vor fi acordate începând cu luna în curs“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Valoarea ajutorului este diferită, atât în funcţie de tipul de încălzire folosit, cât şi în funcţie de venitul pe membru de familie. Cuantumul sprijinului acordat de stat este cuprins între 16-54 de lei pe lună, pentru încălzirea cu lemne, cărbuni, alţi combustibili solizi sau petrolieri, între 20 şi 262 de lei, pentru încălzirea cu gaz, respectiv între 48 şi 240 de lei pentru încălzirea cu energie electrică. Iar persoanele şi familiile interesate pot depune în continuare solicitări, însă vor beneficia de subvenţie doar pentru perioada rămasă din iarnă şi numai dacă îndeplinesc condiţiile impuse.