Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – „Cabaretul Adolescenței“ este proiectul menit să creeze o punte între generația de adolescenți de azi și cea de altădată!

Teatrul de Vest Reșița (TdV) și Asociația ȚAIS au lansat proiectul „Cabaretul Adolescenței“ – cofinanțat prin AFCN, într-un apel care se adresează tuturor celor care au experiențe bune de povestit, din perioada adolescenței, indiferent că le-au trăit ieri, acum 10 ani sau când părinții noștri nici nu se născuseră. Apelul face parte dintr-o serie de acțiuni de documentare pentru un viitor spectacol ce va avea premiera în octombrie pe scena Teatrului de Vest, la care dramaturgia este semnată de Cosmin Stănilă, iar regia de Mark Christopher Demeter.

„M-am alăturat acestui demers cu speranța că vom reuși să ne apropiem mai mult de publicul adolescentin și că Teatrul de Vest va putea deveni un loc mult mai prietenos pentru aceștia.“, a declarat managerul TdV, Florin Gabriel Ionescu.

„Scopul principal al proiectului este de a crea o punte între generația de adolescenți de azi și generația de adolescenți de altădată și de a-i apropia și include pe tinerii reșițeni în fenomenul teatral!“, a adăugat coordonatoarea proiectului, Denisse Moise.

Conținutul apelului este unul foarte direct: „Vrei să îți vezi povestea pe scenă? Trimite-ne-o nouă! Dacă te-ai gândit vreodată că adolescența ta e numai bună de povestit, atunci vrem și noi să o auzim. Indiferent dacă ești adolescent acum sau ai fost mai demult, suntem numai ochi și urechi. Căutăm întâmplări de toate felurile: povești de dragoste, petreceri memorabile, certuri și împăcări cu părinții, tabere la mare, prietenii speciale. Cu alte cuvinte, orice ți se pare important din această perioadă a vieții tale.“

Poveștile scrise sau înregistrate, care se pot rezuma chiar la o melodie sau o fotografie, pot fi trimise la adresa [email protected], cu opțiunea anonimatului sau menționarea datelor de contact, în cazul unor eventuale întrebări suplimentare. De asemenea, povestea poate fi trimisă și cu ajutorul formularului care poate fi găsit și completat pe site-ul teatruldevestresita-cs.ro.

JCS-Walter Fleck