Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un loc unic prin sălbăticia şi frumuseţea lui, Insula Ostrov, de lângă Moldova Nouă, este casă pentru mai multe specii de păsări, dar şi pentru 130 de cai sălbatici!

Site-ul de promovare turistică Banatul Montan vă invită să descoperiți totate locurile frumoase ale aceste zone şi să vă bucuraţi de ele! Iar unul dintre cele mai impresionante locuri de la noi, cu un farmec aparte, este Insula Ostrov de lângă Moldova Nouă. Cei 130 de cai sălbatici care trăiesc aici întregesc peisajul parcă desprins dintr-un tablou pictat de George Stubbs. „Avem multe locuri minunate în zona noastră şi pe cele mai cunoscute deja le cunoaşte multă lume. Din acest motiv, în fiecare an, vrem să venim cu locuri noi, neexplorate şi putin cunoscute, dar care au un farmec aparte!“, spun cei de la Banatul Montan.

Potrivit acestora, „Insula Ostrov este o insulă pe care trăiesc 130 de cai sălbatici, peste 50 de tipuri de păsări, familii de vulpi, dar şi diferite tipuri de reptile! O să găsiţi şi multe soiuri de plante şi arbori. Este un loc impresionant pentru cei care îl descoperă şi petrec câteva ore aici. Vă recomandăm să faceţi o plimbare pe jos până la Movila lui Atila. Pe timpul plimbării, se vede şi Stânca Babacaia, dar şi Cetatea Golubac de pe malul sârbesc. Tot în apropiere, merită să vedeţi Cetatea Sf. Ladislau, ce acum este în proces de restaurare (termen de finalizare 2022) şi cele două cascade cunoscute de lângă Moldova Nouă, Burăul Mare (drumeţie de 10 minute) şi Modăviţa (lângă şosea). Pentru a ajunge la aceste cascade, trebuie să mergeţi spre satul Padina Matei. Prima cascadă este situată la 7,9 km de Moldova Nouă. Cea de-a doua cascadă este situată la 8,4 km de Moldova Nouă“.

Aşadar, cărăşenii şi nu numai sunt invitaţi să viziteze acest paradis verde al Banatului, precum şi numeroasele obiective turistice din împrejurimi.

JCS-Nicoleta Moraru

Foto: Banatul Montan