Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi, potrivit programului de proteste, lucrătorii poştali din toată ţara au pichetat sediile oficiilor judeţene.

La Reşiţa, protestul s-a încheiat repede din două motive, explicat de preşedintele filialei cărăşene a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

„Nu ne dorim nicidecum să intimidăm conducerea la nivel de județ, pentru că suntem în aceeaşi oală. Am găsit înţelegere şi am pichetat pentru că aşa se stabilise la nivel naţional. Pe de altă parte, tot azi (joi – n.r.) a fost organiza concurs pentru ocuparea a două posturi pe care le-a vacantat conducerea de la Bucureşti şi am ales să organizăm concursul, pentru că una din principalele probleme se leagă de lipsa de personal. Mai mult, luni vom ajunge la Bucureşti şi bănuim că vom fi informaţi de demiterea unei importante părţi din conducere şi asta înseamnă că am început să câștigăm bătăţii importante pe plan sindical. Până acum au fost eliminate două persoane care, la nivel central, puneau beţe în roate bunului mers al activităţii noastre”, ne-a declarat Ion Răitaru, preşedintele SLPR, filiala Caraş-Severin. Acesta a mai precizat că, pe lângă cele două posturi pentru care a avut loc concursul joi, vor mai fi încă două în aceste zile.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu