Caraş-Severin, Romania

FÂRLIUG – O angajată a Primăriei, reprezentantă PSD în alegerile locale, a găsit în această dimineaţă, împreună cu femeia de serviciu, saci cu buletine de vot de la Scăiuş!

Perdantul oficial al alegerilor locale pentru funcţia de primar al comunei, Ioan Borduz (PSD), a fost învins de Elena Adriana Sărăor (PNL) la o diferenţă de 4 voturi. După ce a contestat alegerile, iar BEC a respins contestaţia în absenţa dovezilor, Borduz aproape că s-a resemnat.

Surpriza a venit însă în această dimineaţă, când s-a făcut curăţenie după alegerile din 27 septembrie, aşa cum a povestit reprezentanta PSD, Vergina Sîrbi, anagajată a Primăriei:„Azi-dimineaţă, în jurul orei 9.00, împreună cu femeia de serviciu, Maria Tâmpan, în timp ce încercam să recuperăm din sacii de materiale termometre, măşti, dezinfectanţi, ş.a., pentru a le folosi şi la alegerile din decembrie, în momentul în care am deşertat sacii pe podea în circumscripţie, am găsit doi, trei săculeţi cu buletine de vot ştampilate cu ştampila de control de la circumscripţia Scăiuş. Noi nu le-am dezlegat, nu ştim dacă sunt anulate sau între ele sunt şi voturi valabil exprimate, valide.“

Reprezentanta PSD a spus că a sunat imediat la 112, iar la faţa locului au sosit doi poliţişti de la postul din Ezeriş care, la rândul lor, şi-au informat superiorii de la Reşiţa, din moment în moment fiind aşteptat şeful Poliţiei din Reşiţa, pentru cercetări.

După ce a primit vestea că este posibilă o răsturnare de situaţie, Borduz a făcut unele precizări: „Eu n-am fost deloc, pe parcursul procesului electoral, în nici o secţie. Am considerat că după 4 ani, cine mă alege bine, cine nu, nu, aşa că am aşteptat doar rezultatul final. Duminică seara, în jurul orei 22,30, am fost anunţat că am câştigat la o diferenţă de 16 voturi, iar după o jumătate de oră s-au schimbat scorurile. Acum e Poliţia aici să vadă ce e cu sacii descoperiţi în această dimineaţă“.

Aşteptăm, evident, un comunicat, să aflăm dacă, într-adevăr, e vorba de voturi valide şi în favoarea cui.

Poliţia judeţului susţine că echipajul deplasat la fața locului a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, fiind găsite patru dosare legate cu sfoară, conținând buletine de vot nefolosite și anulate, de la alegerile locale din 27 septembrie. „Buletinele de vot anulate se aflau în sacii cu materialele folosite în cadrul procesului electoral (dosare, pixuri, drapele etc.), sacii aflându-se în incinta primăriei. Din verificările efectuate până în prezent, este vorba despre buletine de vot care nu au aplicată nicio ștampilă de vot. Polițiștii continuă verificările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situație de fapt și de drept“, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

JCS-Alexandra Gorghiu