Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De Ziua Naţională a Culturii, mai multe instituţii îşi dau mâna în organizarea unui eveniment menit să promoveze consumul de cultură în toate formele ei!

Iniţiativa este a Ministerului Culturii, una remarcabilă în condiţiile în care şi cultura „se consumă“, mai mult sau mai puţin, la fel ca pâinea, laptele sau alte alimente necesare traiului de zi cu zi. Nu de alta, dar să ştim şi noi cum stăm la capitolul cultură, între ofertă şi consum să avem un necesar la care să ne raportăm. Astfel, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Teatrul de Vest Reşiţa, Primăria Municipiului Reşiţa şi Asociaţia „Reşiţa Română“, organizează miercuri, 15 ianuarie 2020, de la ora 18,00, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naţionale.

Manifestarea, se precizează într-un comunicat remis redacţiei de către Instituţia Prefectului, care urmăreşte promovarea „consumului“ de cultură în toate formele ei, se va desfăşura la Palatul Cultural, pe faţada căruia, cu acest prilej, va fi proiectată imaginea poetului Mihai Eminescu, iar întreaga clădire va fi iluminată, reprezentând, simbolic, un far al culturii pentru comunitatea noastră.

Programul cuprinde o declaraţie de presă a prefectului judeţului Caraş-Severin, doamna Florenţa – Maria Albu (care va include şi un mesaj din partea Ministerului Culturii), alocuţiuni din partea reprezentanţilor instituţiilor partenere, un recital susţinut de Corul Alegretto al Liceului de Artă „Sabin Păuţa“, condus de prof. Emanuela Moldovan şi un program artistic la care îşi dau concursul actori ai Teatrului de Vest Reşiţa.

JCS-A.G.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber