REŞIŢA – Municipalitatea şi-a arătat din nou intenţia de a chema societatea reşiţeană la masa dialogului.Chiar dacă VeloCity a făcut demersurile necesare ruperii înţelegerii cu Primăria Reşiţa în ceea ce priveşte concesionarea terenului din Parcul Industrial de pe Valea Ţerovei, administraţia locală face acum paşii inverşi, din intenţia de a ţine investiţia pe malurile Bârzavei. Proiectul SportCity, căruia VeloCity voia să-i dea viaţă la Reşiţa, urma să concentreze sub un singur acoperiş atât producerea şi asamblarea de articole sportive, cât şi spaţii unde să fie practicate diferite sporturi, pentru a-i atrage şi mai mult pe angajaţi în jurul firmei, dar şi de a implica mai mult comunitatea locală.
Dincolo de discuţiile legate de greutatea construcţiilor pe care le suportă terenul şi de investiţiile necesare pentru consolidare, între investitor şi autoritatea locală au existat neînţelegeri legate de un drum. Mai exact, parcela pe care au primit-o cei de la VeloCity pentru realizarea proiectului SportCity nu era una compactă, ci împărţită de un drum. Motiv pentru care atât costurile de realizare a investiţiei, cât şi cele ulterioare, ar fi crescut considerabil. Reprezentanţii VeloCity vorbeau atunci de două intrări pentru personal în loc de una, de două spaţii pentru vestiare în loc de unul, dar şi de două fluxuri diferite de producţie, precum şi de aprovizionare, cu toată logistica necesară, dublată din cauza unui singur drum.
Zilele trecute, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, a declarat că urmează să ia legătura cu reprezentanţii VeloCity pentru a-i chema din nou la masa negocierilor: „Am adus la cunoştinţa consiliului local şi le vom scrie celor de la VeloCity. Cred că le facem o invitaţie la Comisia de închirieri, de concesionări, pentru că, în ceea ce mă priveşte, am spus despre acel drum solictat de dânşii, sub care se găsesc tot felul de utilităţi şi care separă două parcele, că eu personal sunt de acord să-l oferim, pentru a nu creşte, mă rog, costurile investiţiei, şi cred eu că ulterior nu mai au argumente suplimentare vizavi de nerealizarea unei posibile investiţii aici, la Reşiţa. Dar aduc aici un argument, şi anume faptul că am primit răspunsuri de la instituţii cu care noi suntem parteneri, prin care ni se precizează activităţile ce se pot desfăşura acolo şi faptul că toate răspunderile pentru acel drum ar trebui să revină celui care îl foloseşte“.
Legat de zona industrială şi de alte posibile astfel de facilităţi la Reşiţa, Mihai Stepanescu a mai menţionat: „Pentru turismul industrial sunt bani. Au fost de exemplu pe Axa 3, pentru refacerea siturilor industriale, pe Axa 5 pentru cele de istorie, Muzeul de Locomotive, de exemplu. (…) Puteam să mai facem şi vreo două zone de-astea industriale, nu numai cea din Valea Ţerovei, şi spre Doman, dacă cei de pe aici, în fine, ce şefă de serviciu nu se ducea cu dansurile prin Brazilia, să facă un sens giratoriu. Şi altele. Numai dansatoare şi dansatori pe aici. Am pierdut timp pentru clientela politică“.
Antoniu Mocanu