CARAŞ-SEVERIN – Presupusa „semnătură ilegală“ a preşedintelui Consiliului Judeţean pe un contract s-a dovedit a fi de fapt o speculaţie a liderului PMP, din ciclul „cu ce să-l mai şicanăm pe Dunca“!
Consilierul judeţean Ionuţ Popovici, după intervenţiile avute la punctele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean, a avut una şi la punctul Diverse. Mai exact, l-a întrebat pe preşedintele Romeo Dunca de ce a semnat un contract pentru servicii de asistenţă juridică cu o firmă de avocatură, înainte de exista o hotărâre de consiliu judeţean în acest sens.
„Domnule preşedinte, în data de 18 iunie ne-aţi cerut să aprobăm o hotărâre de consiliu pentru a beneficia de asistenţă juridică la un proces. Dumneavoastră însă aţi semnat contractul cu avocatul respectiv în data de 11 iunie, iar noi mai târziu am votat ca idioţii o hotărâre care este o posibilă infracţiune. Am contractul aici şi vreau să îmi spuneţi care este temeiul legal în baza căruia aţi semnat acest contract, prin care CJ a pierdut 2,5 milioane de euro?“, l-a întrebat liderul PMP pe preşedintele Consiliului Judeţean.
Romeo Dunca a spus că nu îşi aminteşte să fi semnat mai devreme vreun contract, însă „ştiu că doamna jurist a venit la mine şi m-a rugat să luăm un avocat care să ne reprezinte pentru că acel proces o depăşea. De asta am apelat la servicii juridice din exterior. Procesul (cu constructorul deponeului de la Lupac – n.r.) însă a fost pierdut la Curtea de Apel pentru că anumite acte, în mandatul trecut, au fost depuse tardiv. Vizavi de semnarea contractului, verific data şi vă comunic“.
Între timp, la conferinţa de presă, colegii cărora nu le dă Dunca bani şi care nu închid ochii la nicio „ilegalitate“ a preşedintelui CJ au preluat ideea lui Popovici şi l-au întrebat din nou pe preşedinte despre „contractul semnat fără temei legal“. Romeo Dunca a lămurit speculațiile, cu contractul în faţă adus pe moment de juriştii Consiliului Judeţean. Șeful CJ a demonstrat că acel contract a fost semnat după aprobarea de către consilierii judeţeni a hotărârii privind achiziţionarea de asistenţă juridică specializată.
„Contractul este semnat după aprobarea hotărârii din 18 iunie, adresa înaintată de firma de avocatură este înregistrată în data de 11 iunie, cu o săptămână înainte, iar acte la dosar s-au depus în 21 iunie. Nu am făcut nimic ilegal. Eu am avut bune intenţii şi am vrut să câştigăm procesul. Doar nu credeţi că am influenţat Curtea de Apel să spună că anumite acte au fost depuse tardiv. Doamne fereşte! Procesul nu a fost pierdut din vina noastră. De ce au fost depuse acte cu întârziere chiar nu ştiu. Ştiu că acel constructor avea să ne dea 11 milioane de lei. Noi nu avem de dat nimic, însă nici nu primim cele 11 milioane de lei“.
Aşadar, existenţa unui contract semnat fără temei legal s-a dovedit a fi doar… o speculaţie!
JCS-Nina Curiţa