Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Aşa cum v-am spus în ediţia trecută, la şedinţa de joi a Consiliului Judeţean a participat şi primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, însoţit de un grup de oameni de pe Clisură, pentru a prezenta nemulţumirile legate de starea DJ 571, ce leagă Moldova Nouă de Moldoviţa.

Şi pentru că Torma nu mai asculta nicio explicaţie venită din partea conducerii CJ, pentru că striga la un moment dat: „I-aţi minţit pe oameni, minţiţi!“, vicepreşedintele Ionuţ Popovici a găsit o metodă pentru a-l linişti pe edilul de pe Clisură. Autoritar, Popovici a precizat: „Trebuia să treceţi drumul pe calamitate, nu aţi făcut asta. DJ 571 va fi refăcut, nu putem interveni pe el pentru reabilitare, pentru că există proiect pentru acest drum. Dacă îl reabilităm şi apare dubla finanţare, Curtea de Conturi pe noi ne sancţionează. Dle Torma, întrebaţi-l pe Sorin Maxim de la ADR Vest, că tot mergeţi des pe acolo, dacă acest Consiliu Judeţean şi-a făcut treaba sau nu. Eu zic că ne-am făcut-o. Chiar credeţi că puteam într-un an şi două luni să facem minuni, să facem tot ce nu s-a făcut în alţi ani? Şi spun bine un an şi două luni, pentru că la început când am venit noi, 8 luni şi jumătate, am avut conturile blocate şi nu am putut face nimic. Ştiţi că nu am avut niciun drum intabulat, iar acum sunt toate? Analiza proiectelor este greoaie, documentaţiile ştiţi cât de stufoase sunt. Nu pierdem timpul, dle Torma, iar acest lucru se va vedea. Haideţi să fim calmi şi să vorbim calm. Drumul pentru care pledaţi acum, fiind impracticabil din cauza ploilor de duminica trecută, trebuia să îl treceţi pe calamitate şi nu l-aţi trecut“, a precizat Popovici.

După discursul autoritar al vicelui CJ, Torma a lăsat tonul mai jos, spunând că „trebuie să ne gândim toţi ce facem cu judeţul“, apoi a părăsit sala Consiliului Judeţean.