Popa: Unii consideră că nu-s în toate minţile! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ne-am obişnuit deja cu ideile îndrăzneţe, trăsnite chiar, ale edilului, strecurate prin proiectele Reşiţei. Nelu Popa spune, însă, că ar face mai multe, dar îi este teamă ca nu cumva ideile sale să fie percepute ca ale unui nebun! 

Spre exemplu, în weekend, ar dori să închidă Bulevardul Republicii, ca să desenăm cu cretă pe asfalt! Ideea nu e chiar nouă. În urmă cu ceva timp, primarul Ioan Popa spunea că va încerca transformarea Bulevardului Republicii într-un spaţiu pietonal, pentru a mai reduce fluxul de maşini. Acum, însă, a restrâns măsura, artera urmând să fie închisă doar în weekend.

„Am într-adevăr şi temeri, mărturiseşte Nelu Popa. Mi-e teamă ca nu cumva ideile mele să fie percepute ca ideile unui nebun. Şi sunt foarte ponderat, eu aş face mai multe lucruri, dar mi-e teamă. Eu urmăresc şi ce se întâmplă ca aprecieri ale publicului şi mai sunt unii care mă consideră că nu-s în toate minţile. Dar până la urmă vă spun că o să şi închid, de exemplu, Bulevardul Republicii, poate de la Intim până la Victoria, câte o sâmbătă, duminică, şi să desenăm cu cretă pe asfalt. Şi să dirijăm circulaţiile pe Făgăraş şi pe Muncii, şi să mai abandonăm un pic maşinile astea individuale. Trebuie să regândim şi să revedem oraşul ca oraşul nostru. Oraşul ăsta este oraşul unor oameni, nu oraşul unor maşini!“.

JCS-A.M.

13 Comentarii

 1. FANFAN LA TULIPE Reply

  Grav si trist in acelasi timp, este faptul ca isi da seama cat este de absurd, el insusi isi zice chiar NEBUN ! ! Dar, nu face nimic in acest sens ! Eu zic, sa desfiinteze masinile de tot, complet, in Resita si sa mergem cu hoverboardul, ca in Back to the future ! Daca s-ar putea, asa ar face ! Popa este un Primar absurd cu idei megalomane narcisiste si nerealiste , de un egocentrism feroce!Lumea s-a lamurit deja…Hai, pitbull-ul USR-ist…sari la beregata !

  • Dar pistă de biciclete europeană cînd face primăria .cotețele astea criminale poluante conduse de gunoaie criminale (așa ziși oameni) care ne omoară pe trecere pe trotuar omoară animale nevinovate ne poluează aerul solul apele să dispară de pe pămînt că numai rău ne-au făcut vieții

 2. Nenea Nelutzu … ,,estem un problem multiplu” cu transportul în comun.Pe lângă faptul că ,, te coci ” la propriu în ele ( timpii de aşteptare…să zicem că sânt rezonabili pe unele trasee ex.2 şi 1 ) , călătorii cinstiți / corecți sânt efectiv hărțuiți cu atâtea controale.Nu spun faptul că nu îşi au utilitatea lor , pentru a descuraja călătoria clandestină ( fără ,,belet” ) , dar de aici până la a se plimba când în sus,când în jos, în mod continuu…dă dovadă de o tâmpenie ieşită din comun.Ca să nu mai spun faptul că , taman cei care obişnuiesc frecvent să circule fără ,, belete ” …nu prea au nici o treabă / problemă cu controalele / controlorii…
  Am circulat şi circul foarte mult cu mijloace de transport în comun , atât în țară cât şi străinătate ( aproape în toată Europa ). Dar asemenea apucături ( modalitate de a se proceda în efectuarea controalelor ) nu am văzut / întâlnit nicăieri. Autobuzele sânt într-adevăr mult mai bune (decente) decât ,,cadavrele” Ro A Tir – ului , dar sânt prea. ,, sigilate ” ( clima fie nu face față , sau nu este folosită la capacitatea optimă respectiv maximă necesară , pentru a se ,, ciupi ” la combustibil / motorină ) în sensul că nu poți deschide trapele…iar geamurile sânt fixe ( fără posibilitatea de a fi deschise, proiectate pentru țări mai civilizate unde nu se fură sau se face rabat la combustibil astfel…şi nu în ultimul rând cu o climă mai puțin fierbinte vara ).

 3. Chiar daca se doreste o schimbare a monotoniei acestui oras esuat,o idee ca a primarului nostru nu va trece deoarece procentul de analfabeti functionali este foarte mare..perceptia asupra a ce se doreste sa se faca este ZERO.Chiar daca esti „sanatos la cap”,ce te inconjoara te face sa te intrebi daca nu cumva „delirezi”(vezi primarul nostru care zice ca sa „tampit”).Si in cazul ca se va realiza „ideea”,v-a trebui sa se inchida toate „terasele”,pentru ca cei mici sa nu auda la fiecare 20 de sec.”cum se baga si cum se scoate organul”,cum se tipa si se injura de la o masa la alta si alte „efecte de civilizatie”..luatio la pas domn primar de la Victoria si terminati la Intim la terasa eva (cateva minute dureaza) si veti auzi tot ce nu „stiti”,cireasa de pe tort fiind la „eva” unde „biblioteca lingvistica” este foarte diversificata de iti este si frica sa treci cu un copil sau cu o femeie pe langa de fauna care sse gaseste in „gradina terasei”….domn primar,respect ,dar mai meditati….

  • Astea sunt deja de finete, de educatie maxima, de occident.
   Uite-te si tu la postacu pesedist fan fan latampit. Cu de astia vrei sa faci treaba in Resita si Romania?
   N-ai cum, exact cum spui si tu. Ca in mintea lui e ZERO. El vrea doar aia 50 ron de la partid.

 4. E bine. Însă, tot ce se întâmplă se finanțează cu banii reșițenilor, din taxe și impozite. Acum 3 ani Don părinte Popa a adăugat 50% la cuantumul acestora. Anul acesta, a zis că reduce aceste taxe dacă le plătești online. Vax. Nu s-a putut. Deci 1,5×1,05= Încă 7,5%. Mulțumesc frumos! Nu mă interesează.

  • Minciuni! Esti postac? Cum poti sa spui asta? Resita a atras o groaza de fonduri europene. De aia a facut strazi, parcari, etc etc.
   Nu ti-a luat banii tai, mai contribuabilule.. Cand iti fura pesedeu banii, de ce plangeai?

 5. Ce rost are sa inchizi bulevardele,indiferent care, pt a,, desena cu creta pe jos?? Asta, chiar e o idee absurda, chiar daca,or fi si amatori de picturi pe asfalt.dar,de ce nu taiati iarba, pe malul dinspre mociu, atit in albia birzavei cit si sus pe mal? Mi s ar parea mult mai util. Au aparut deja prin oras,pb cu tigrul de platan. O insecta mica,ce poate face mult rau sanatatii omului. Pe linga covidul asta nenorocit, apare si tigrul de platan. Si multe altele. Daca aveti idei, mai utile,pt unii,sau altii,dar incercati sa fie si benefice fara a i tulbura pe altii. Respectam pe unii care ar vrea,dar de ce nu putem sa nu i respectam si pe ceilalti. Am vazut de multe ori, biciclisti pe trotuare, cite 2 uneori, unul linga altul, sau cu viteza,iar daca nu esti atent te lovesc. Cine ii mai corecteaza sau sanctioneaza pe acestia? Ca pe soferi sint destui politisti locali sau de la circulatie,care ne mai amendeaza sau ne iau carnetele.

  • Fa reclamatie la primarie, nu pe caon, ca mai ai surpriza sa iti stearga si commentul daca s-a trezit vreunu din redactie cu felia in partea opusa a patului.

 6. Johann Nicolescu Reply

  De desene pe asfalt are nevoie Resita ? In rest avem de toate, investitori cu investitii importante, nimic, locuri de munca, nimic, curatenie, nimic, infrastructura si mobilitate, nimic, transportul in comun la cat de prost este ar trebui sa fie gratis si in rest tot nimic sau si ce s-a facut, e prost facut si foarte putine s-au facut. Asta e administratia Nelu Popa, nimic si prost, doar promisiuni, manipulari si bla-bla-uri. Si dovada este ca Resita ocupa unu din primele trei locuri la orasele din Romania unde nu merita sa traiesti. Bisnitarul taițelar i-a pacalit pe cei care l-au votat ca primar, din nefericire, asta e adevarul si de aia suntem unde si cum suntem, ca oras, jale si prapad.

 7. Nelule, pune accentul pe scoli pentru ca oamenii sa poata ajunge sa inteleaga ce vrei sa faci cu orasul.

 8. Zise bine Horia, dle Popa,

  Accentuati in orice fel posibil educarea populatiei (in anii 90 s-a pornit un val de format prietenii intre copii romani si copii straini prin conceptul de „pen pal”, spre exemplu).
  Faceti tot ce se poate sa le deschideti ochii, caci din pacate cei ce au ramas in Resita, sunt in mare parte ramasi in secolul XVII. Pur si simplu sunteti mult prea vizionar pentru ei. Pe principiul, „pasarea ce a trait toata viata ei in colivie, crede ca cea de din afara coliviei e bolnava”. Poate unul dintre cele mai socante exemple pentru mine e nivelul la care a putut cobori conceptul de PNTCD in Resita. Mi-e jena mie e jena acelui individ ce reprezinta PNTCD-ul si inteleg ca mai e si functionar public. Persoana e in mod evident afectata.

  Succes in tot ce faceti!

Adaugă comentariu