Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ne-am obişnuit deja cu ideile îndrăzneţe, trăsnite chiar, ale edilului, strecurate prin proiectele Reşiţei. Nelu Popa spune, însă, că ar face mai multe, dar îi este teamă ca nu cumva ideile sale să fie percepute ca ale unui nebun! 

Spre exemplu, în weekend, ar dori să închidă Bulevardul Republicii, ca să desenăm cu cretă pe asfalt! Ideea nu e chiar nouă. În urmă cu ceva timp, primarul Ioan Popa spunea că va încerca transformarea Bulevardului Republicii într-un spaţiu pietonal, pentru a mai reduce fluxul de maşini. Acum, însă, a restrâns măsura, artera urmând să fie închisă doar în weekend.

„Am într-adevăr şi temeri, mărturiseşte Nelu Popa. Mi-e teamă ca nu cumva ideile mele să fie percepute ca ideile unui nebun. Şi sunt foarte ponderat, eu aş face mai multe lucruri, dar mi-e teamă. Eu urmăresc şi ce se întâmplă ca aprecieri ale publicului şi mai sunt unii care mă consideră că nu-s în toate minţile. Dar până la urmă vă spun că o să şi închid, de exemplu, Bulevardul Republicii, poate de la Intim până la Victoria, câte o sâmbătă, duminică, şi să desenăm cu cretă pe asfalt. Şi să dirijăm circulaţiile pe Făgăraş şi pe Muncii, şi să mai abandonăm un pic maşinile astea individuale. Trebuie să regândim şi să revedem oraşul ca oraşul nostru. Oraşul ăsta este oraşul unor oameni, nu oraşul unor maşini!“.

JCS-A.M.