Popa: Nu sunt magician şi nu pot asfalta peste noapte! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reabilitarea şi modernizarea străzilor secundare din oraş se va face etapizat şi concomitent în mai multe zone ale oraşului.

În Micro IV, am fost abordat în acest weekend şi întrebat: „Domnule, de ce nu scrieţi de străzile astea ceva? Când le asfaltează? Că-mi rup maşina zilnic pe ele“. Şi eu circul cu maşina tot pe aceleaşi străzi şi o simt cum se chinuie prin gropi. Mă mai scapă câte o suduială şi îmi pun şi eu această întrebare. Pe urmă, la rece, mă gândesc că oraşul ăsta e mult mai mare. Are 326 de străzi, în lungime totală de 250 km. Şi atunci încerc să mă pun în pielea primarului. Brusc, realizez că n-am o baghetă magică cu care să fac vreo scamatorie şi să fac asfaltul să crească de azi pe mâine. Şi că e greu să-i mulţumeşti pe toţi. Mai ales pe toţi deodată.

Mă uit la spaţiul de joacă din Parcul Siderurgistului şi-mi amintesc că până acum un an şi ceva, locul ăsta arăta deplorabil. Deci lucrurile se mişcă. Contactat telefonic, primarul Reşiţei îmi confirmă bănuielile. „Ştiu că lumea se plânge de străzile secundare şi oamenii au dreptate. Din păcate, Reşiţa stă foarte prost la capitolul ăsta şi nu pot face minuni peste noapte. Peste 80% din străzile secundare sunt neatinse de peste 40 de ani. Nu sunt scamator să pot face în 2-3 ani ce nu s-a făcut în 40. Le reabilităm pe etape, în măsura posibilităţilor şi încercăm să lucrăm în toate cartierele oraşului“, susţine primarul Reşiţei.

Ioan Popa ne-a spus că a verificat, chiar zilele acestea, calitatea lucrărilor de pe Inelarul de lângă „Economic“ şi s-a declarat foarte mulţumit de modul în care s-a lucrat. „Apa nu bălteşte, pavelele se prezintă excelent. Am făcut spaţiul de joacă din Parcul Siderurgistului, acum amenajăm acel spaţiu acoperit, dotat cu mese şi bănci, lângă balon. De asemenea, anul acesta vom construi tot acolo un teren de baschet şi unul multifuncţional. Dar reşiţenii trebuie să înţeleagă că Popa nu poate face miracole, oricât şi-ar dori. Nu vreau nici să mint oamenii şi să promit termene nerealiste. Îi rog să aibă răbdare, îi rog să se uite în jur, să vadă şi progresul care s-a făcut în oraş şi să aibă încredere că nici o zonă nu va fi lăsată uitării“, explică edilul.

Drăcuşorului din mine i-ar fi plăcut să-l contrez pe primar. Să-l prind în off-side cu ceva dar… trebuie să admit că omul are dreptate. Oricât m-ar enerva că trebuie să-mi mai chinui maşina prin gropi, înţeleg că oraşul e mare, are mulţi locuitori şi toţi au nevoi. În Micro IV avem parcul, în Micro III s-a făcut Inelarul. Centrul este în plin proces de reabilitare. Şi exemplele pot continua. Hai că parcă se mişcă ceva! Poate ar trebui să ne întrebăm, vorba lui Kennedy, noi, ca cetăţeni ai Reşiţei, ce putem face pentru comunitate? Pentru început, poate ar fi bine să păstrăm ce s-a făcut şi să avem răbdare pentru ce se va face. Şi să lăsăm ura la o parte pentru că… dăunează grav sănătăţii.

JCS-Flavius Militaru